Stjepan Hauser: Upornik z violončelom se predstavi v Zagrebu

Damijana Žišt Damijana Žišt
22.10.2023 02:30

Stjepan Hauser, polovica zdaj že razpadlega dua 2Cellos, v katerem je nastopal s slovenskim čelistom Luko Šulićem, se bo na samostojni svetovni turneji ustavil tudi v nam bližnjem Zagrebu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stjepan Hauser je svoj prvi samostojni album z naslovom Classic izdal leta 2020, album se je povzpel na prvo mesto Billboardove lestvice klasičnih albumov.
Osebni arhiv

Izjemni violončelist 37-letni Stjepan Hauser, eden najbolj priljubljenih klasičnih instrumentalistov današnjega časa, se je pred dvema mesecema odpravil na svojo prvo samostojno svetovno turnejo z naslovom Rebel With a Cello (Upornik z violončelom). Turnejo je sicer začel z razprodanima koncertoma v Budimpešti in Pragi, njegova koncertna pot pa ga bo poleg Evrope ponesla še v Ameriko, Avstralijo in Azijo. Svoje oboževalce, tako iz Hrvaške kot iz Slovenije, bo Hauser razveseljeval tudi v svoji rodni Hrvaški, v Areni Zagreb, kjer bo nastopil v sredo, 25. oktobra.

Hauser je bil skupaj z mariborskim čelistom Luko Šulićem soustanovitel glasbenega dueta 2Cellos. Da se bodo njune poti razšle, sta se odločila po ameriški turneji leta 2019. Svojo zadnjo skupno turnejo sta sicer zaključila lani junija v razprodanih Stožicah. 2Cellos sta zaslovela leta 2011 s priredbo pesmi Smooth Criminal, ki je postala velik hit na kanalu YouTube; v prvih dveh tednih sta imela tri milijone ogledov. Navdušila sta tudi Eltona Johna, ki je dejal, da ga je duet osupnil. Duet je med svojo glasbeno kariero dosegal nepredstavljive uspehe. Razprodani koncerti po vsem svetu, nastopi na najprestižnejših prizoriščih, sodelovanje s svetovnimi glasbenimi velikani … Njuna skupna pot se je zaključila na vrhuncu. Luka Šulić se je v zadnjem času več posvečal družini in se pred kratkim razveselil četrte članice, a je tudi on izdal samostojni album (The Four Seasons).

Da je Hauser zelo uspešen in priljubljen glasbenik, kaže tudi več milijonov sledilcev njegovega kanala YouTube, Facebook strani in Instagrama.
Osebni arhiv

Vrhunski šov superzvezdnika

"Moja vizija je, da je prvi del koncerta bolj klasičen, v drugi polovici pa se mi bosta pridružila orkester in pihalna sekcija, s čimer bomo obiskovalce vzpodbudili k plesu. Te pesmi obožujejo številni in vznemirjen sem ob tem, da jih bom lahko ponudil na način, na katerega jih doslej še nihče ni slišal - komaj čakam, da bom lahko zanesel njihovo radost in energijo po svetu," je o samostojni turneji povedal Stjepan Hauser. Superzvezdnik med violončelisti in vizualni umetnik bo tudi v Zagrebu predstavil vrhunski glasbeni šov, na katerem ne bodo manjkali vizualni elementi, kot so posebni pirotehnični scenski efekti, ki jih popolno združuje s svojim romantičnim zvokom in stilom igranja. Gre za avdiovizualni spektakel, ki je kombinacija ljubezni, strasti in glasbe. Na oder zagrebške Arene bo stopil z orkestrom z več kot dvajsetimi glasbeniki, ta ga bo spremljal na violinah, bobnih, kitarah, tolkalih in pihalih.

Koncert Upornik z violončelom predstavlja kombinacijo klasične glasbe, latino ritmov in filmske glasbe. Navihani glasbeni romantik Hauser, ki v prvi samostojni turneji ponuja novo vizijo, spektakel in neponovljivo izkušnjo, je v svoj nastop vključil vse, kar so njegovi oboževalci spoznali in vzljubili pri njegovih dosedanjih nastopih, tudi izjemno popularni pesmi Beach Party in Alone Together. Hkrati Hauserjeva debitantska solo turneja njegov nastop dvigne na novo, višjo raven, na kateri združuje ritmični retro zvok z modernimi svetovnimi plesnimi uspešnicami, kar je zaokrožil na nedavno izdanem albumu z naslovom The Player.

Sedemintridesetletni Stjepan Hauser, eden najbolj priljubljenih klasičnih glasbenikov današnjega časa, se je pred dvema mesecema odpravil na svojo prvo samostojno svetovno turnejo z naslovom Rebel With a Cello (Upornik z violončelom).
Osebni arhiv

Ognjeviti latino ritmi

Glasbeni mojster Hauser je svoj prvi samostojni album z naslovom Classic izdal leta 2020, album se je povzpel na prvo mesto Billboardove lestvice klasičnih albumov. Njegov omenjeni drugi album pa je najbolj inovativen doslej. Pri svojem izboru pesmi, ki jih je preuredil na albumu The Player, vse od Shakire do legendarnega kubanskega skladatelja Osvalda Farresa, se je naslanjal na svoje skoraj enciklopedično poznavanje latino glasbe. Zato na koncertu v Zagrebu ne bodo manjkale ognjevite pesmi, kot so Livin' la Vida Loca Rickyja Martina, Let's Get Loud Jennifer Lopez ali Shakirin Waka Waka.

Da je Hauser zelo priljubljen, kaže tudi več kot milijonov sledilcev njegovega kanala​ YouTube, Facebook strani in Instagrama, ima tudi zelo široko mednarodno bazo oboževalcev, ki še naprej narašča. Pohvali se lahko z milijardami avdiostreamov in ogledov videospotov na družabnih omrežjih, zato lahko rečemo, da je Stjepan Hauser fenomen, ki na violončelu povezuje virtuoznost s čisto strastjo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta