(TEMNA PLAT) Tudi vrhunski športniki morijo

Zora Štok Zora Štok
07.01.2024 06:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primož Roglič (v sredini) je v Tokiu osvojil zlato olimpijsko medaljo v kronometru, tretji je bil Avstralec Rohan Dennis (desno), ki naj bi bil za božič umoril svojo ženo.
Primož Roglič (v sredini) je v Tokiu osvojil zlato olimpijsko medaljo v kronometru, tretji je bil Avstralec Rohan Dennis (desno), ki naj bi bil za božič umoril svojo ženo.
STA
Razen sojenja igralcu ameriškega nogometa O. J. Simpsonu zaradi umora žene je bilo najbolj razvpito in medijsko odmevno sojenje južnoafriškemu atletu, zdaj 38-letnemu Oscarju Pistoriusu.

Zadnji v nizu vrhunskih športnikov, ki so se znašli v rokah policije zaradi tako hudega zločina, kot je umor, je avstralski kolesarski zvezdnik, 33-letni Rohan Dennis, dvakratni svetovni prvak v posamični vožnji na čas (leta 2018 in 2019) ter nosilec srebrne in bronaste olimpijske medalje v isti disciplini. Tudi njegova žrtev, leto dni mlajša žena Melissa Hoskins, je bila vrhunska športnica. Leta 2015 je postala svetovna prvakinja v kolesarjenju na stezi in je pri tem tudi izboljšala svetovni rekord, na olimpijskih igrah v Londonu pa je za las zgrešila medaljo. Z Dennisom sta se poročila leta 2018, rodila sta se jima dva otroka. Rohan je bil tudi član ekipe Jumbo Visma, za katero je do nedavnega vozil naš zvezdnik Primož Roglič ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta