Znebite se obroča maščobe okoli pasu

NR
23.06.2019 03:50

Vsi strokovnjaki se strinjajo, da so izklesane trebušne mišice ustvarjene v kuhinji, ne v fitnesu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Če kateregakoli strokovnjaka za fitnes vprašate, kako se znebiti tako imenovanih ljubezenskih ročk, obroča maščobe okoli pasu, ki visi čez hlače, vam bo povedal dvoje. Kot prvo, da lahko naredite deset tisoč trebušnjakov, pa vseeno ne boste videli razlike, če ne boste najprej izboljšali svojih prehranjevalnih in telovadnih navad. Kot drugo pa, da se pri izgubljanju telesne maščobe ne smete osredotočiti samo na določeno točko. Ljubezenske ročke so še posebej težavne, saj se na telovadbo in prehranjevalne spremembe ne odzovejo tako hitro kot visceralna trebušna maščoba, ki ustvari tako imenovani pivski trebušček.
Če vaš obseg pasu presega določeno mejo - 89 centimetrov pri ženskah in 101,6 centimetra pri moških - boste najprej izgubili visceralno trebušno maščobo. To je dobro za vaše zdravje, saj je visceralna maščoba povezana s številnimi zdravstvenimi težavami, kot so visok krvni tlak, visok holesterol, prediabetes in vnetje.

Celostni pristop

Če želite izgubiti podkožno maščobo, ki sestavlja nepriljubljene ljubezenske ročke (torej odvečno maščobo na bokih, stegnih in zadnjici), boste morali vložiti še več truda in časa.
Katera je najboljša dieta za izgubo ljubezenskih ročk? Tista, pri kateri boste lahko dalj časa vztrajali, saj bo za večino ljudi to dolg in težek proces. To še posebej velja za moške, saj je ta predel pogosto zadnji del telesa, kjer izgubijo maščobo.
Gunnar Peterson, ki trenira hollywoodske igralce in profesionalne športnike, med drugim košarkarje kluba Los Angeles Lakers, priporoča celostni pristop, ki vključuje zdravo prehrano, ustrezno količino spanja, nadzor stresa, pitje vode in ustrezen trening, pri katerem se vsak dan kombinirata visokointenzivni intervalni trening in kardiovaskularni trening s stalno intenzivnostjo.
Pri visokointenzivnem intervalnem treningu se izmenjujejo intervali, v katerih daste vse od sebe, in intervali, v katerih se telo regenerira, kar pa ne pomeni počitka. Ko se vaša telesna pripravljenost izboljša, se dolžina šprintov lahko podaljša, čas regeneracije pa zmanjša. Pri kardiovaskularnem treningu s stalno intenzivnostjo telovadite vsaj 30 minut pri 65 do 85 odstotkih vašega najvišjega srčnega utripa.

Intenzivni krožni trening

Ami Jampolis, vrhunska trenerka v San Franciscu, priporoča večkrat na teden visokointenzivni krožni trening, katerega namen je pridobivanje in ohranjanje mišičnega tkiva, ki kuri kalorije. Poleg tega priporoča več dni kardiovaskularnega treninga s stalno intenzivnostjo.

Dvanajst tisoč korakov in sedem ur spanja

Slavni trener in strokovnjak za prehrano Harley Pasternak predlaga še enostavnejši pristop za odpravo ljubezenskih ročk. Vse njegove stranke prejmejo poleg prehranjevalnih nasvetov tudi fit zapestnico, ki meri število korakov na dan in dolžino spanca (Pasternak jim predpiše dvanajst tisoč korakov in sedem ur spanja na dan). Pasternak pravi, da visokointenzivni treningi pogosto povečajo apetit, zaradi česar ljudje težko vztrajajo pri določeni dieti. Namesto tega priporoča sprehode in redni trening za moč, pri katerem so zajeti vsi deli telesa.
Čeprav se njihovi pristopi razlikujejo, se vsi strokovnjaki strinjajo, da so izklesane trebušne mišice ustvarjene v kuhinji, ne v fitnesu. Če se res želite znebiti ljubezenskih ročk, najdite najprej dieto, ki vam ustreza in pri kateri boste lahko vztrajali, nato pa začnite telovaditi v skladu s svojo telesno zmogljivostjo, proračunom in urnikom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta