Dama, ki je pometla z Lady Gaga

Denis Živčec Denis Živčec
12.01.2019 05:33

Glenn Close je bila razglašena za najboljšo igralko v drami Žena in je odnesla svoj že tretji zlati globus.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Izjemen užitek je bil opazovati, kako je na velikem odru podelitve zlatih globusov pometla z močno favorizirano Lady Gaga. Bilo bi res dolgočasno, če bi vse šlo po pričakovanjih in bi glavni nagradi domov odnesla glavna favorita. In res si ga je zaslužila. Zdaj tako je, kar je. Združenje tujih dopisnikov Hollywooda je na 76. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad Zlati globus za najboljša filma leta razglasilo Bohemian Rhapsody v kategoriji drame in Green Book v kategoriji glasbenih filmov ali komedij. Legendarna Glenn Close je Lady Gaga porazila tam, kjer je pop zvezdnico najbolj bolelo, v tekmi za najboljšo dramsko igralko. Rami Malek, znan iz serije Mr. Robot, je, po pričakovanjih, osvojil zlati globus za film režiserja Bryana Singerja o pevcu skupine Queen Bohemian Rhapsody, ob prejemu kipca pa se je posebej zahvalil Freddieju Mercuryju, da mu je s svojim življenjem omogočil glavno vlogo njegovega življenja.
Glenn Close je bila razglašena za najboljšo igralko v drami Žena in je odnesla svoj že tretji zlati globus. Čeprav bo 71-letna Closova letos zaznamovala 45 let igralske kariere, je bila po prejemu nagrade povsem iz sebe. V zahvalnem govoru se je spomnila besed svoje mame, ki so jo močno zaznamovale. Glenn je v aktualnem filmu pretresljivo prepričljivo odigrala vlogo žene, ki se po skoraj štiridesetih letih razmerja z narcističnim pisateljem sprašuje o svojih življenjskih odločitvah.

Od žensk se pričakuje, da so negovalke

​​Kljub veselju in objemom nagrada pri njej očitno pušča tudi nekaj grenkega priokusa v ustih. Zvezdnica se je namreč čustveno zlomila: "Razmišljam o svoji mami, ki se je vse svoje življenje podrejala mojemu očetu. Ko je bila že v svojih osemdesetih, mi je zaupala, da se ji zdi, da ni ničesar dosegla. In to res ni bilo prav. To mi je pomagalo, da sem dojela, da smo ženske res negovalke in to se od nas pač tudi pričakuje. In prav je, da imamo otroke, može, partnerje, karkoli želimo, a pomembno je, da najdemo tudi tisto, kar nas osebno izpolnjuje. Slediti moramo svojim sanjam in verjeti, da lahko nekaj naredimo, in imeti tudi pravico, da to uresničimo."

Epa

​Trump ne uteleša nobenih njenih idealov

Poročena je bila Glenn štirikrat, vsak zakon se je končal z ločitvijo. Svojo prvo poroko danes označuje za "nekako zrežirano", zakon pa je razpadel, še preden je zaključila študij. Med letoma 1969 in 1971 je bila poročena s Cabotom Wadom, kitaristom in skladateljem, s katerim je nekaj časa celo skupaj nastopala. Med letoma 1984 in 1987 je bila poročena s poslovnežem Jamesom Marlasom, kasneje pa se je zaljubila v producenta Johna Starka, ki ga je spoznala na nekem snemanju. Njuna hči Annie Starke se je rodila leta 1988 in je tudi igralka. S Starkom se je razšla leta 1991 in se štiri leta kasneje zaročila s tapiserjem Stevom Beersom, ki ga je spoznala med projektom Sunset Boulevard. Poročila se nista, sta se pa leta 1999 tiho razšla. Sedem let je imela mir, nato pa se februarja 2006 poročila s poslovnežem Davidom Evansom Shawom in se avgusta 2015 od njega ločila.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta