(INTERVJU) Mariborski podžupan Gregor Reichenberg: Brez pomislekov, investitorji naj gradijo, kar hočejo

Nina Ambrož Nina Ambrož
17.09.2022 06:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
Gregor Reichenberg je z izvolitvijo Saše Arsenoviča za župana leta 2018 je prevzel nepoklicno funkcijo podžupana Mestne občine Maribor. Ob tem dela v družinskem podjetju in predava na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru. Med bolj znanimi projekti Reichenberg arhitekture so v Mariboru Studenška brv, Betnavske stolpnice, kino center Maribox, prenova hotela Slavija in lutkovnega gledališča, kompleks Vilharjeva v Ljubljani, ureditev Glavnega trga v Ljutomeru ...

Kako vidi Maribor v gospodarskem urbanističnem vidiku čez nekaj let in svojo vlogo v tem? "Upam, da se bo kaj od naših idej realiziralo v želji, da bi Maribor postal optimalno, 15-minutno mesto, v katerem je najbolj fino živeti iz več razlogov. Ker se lahko hitro premikaš po mestu, ker si lahko v nekaj minutah zunaj mesta, v naravi, in ker za to porabiš malo časa, si lahko več časa doma s svojimi dragimi. Kakšno obliko bo Maribor zavzel, pa bo rezultat družbe, v kateri živimo."

S podžupanom Maribora in arhitektom o občinskem prostorskem načrtu, ki dviguje pritisk, pa o nepotizmu in klientelizmu in Mariboru danes in jutri.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta