(INTERVJU) Marijan Križman: "Partizanski boj je bil prva prelomnica k osamosvojitvi"

Denis Sabadin
17.09.2022 06:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Primožič/fpa
Dan vrnitve Primorske k matični domovini je za nami. Prazniki, ki so povezani s polpreteklo zgodovino, v Sloveniji praviloma povzročajo polemike, delitve, pomisleke ... Pri teh je aktivni udeleženec tudi Zveza združenj borcev za vrednote NOB, ki jo vodi 69-letni Koprčan Marijan Križman.

Že pred prevzemom vodenja borčevske organizacije smo ga videvali na večini prireditev, s katerimi so ohranjali spomin na narodnoosvobodilni boj, v zadnjih letih pa skoraj ni tovrstne svečanosti, na kateri ne bi bil prisoten. Pred tem je bil zelo aktiven član in funkcionar Socialnih demokratov. Bil je član vseh sklicev koprskega občinskega sveta po osamosvojitvi, razen obdobja 2014-2018, ko upravno sodišče zaradi napake v kandidacijskem postopku ni potrdilo njihove liste.

Svoj politični zenit je doživel leta 2008, ko je bil tri leta poslanec v državnem zboru. Kot nadomestni poslanec je zamenjal tedanjega predsednika vlade Boruta Pahorja. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta