(INTERVJU) Mary Jordan: Popolnoma drugačna zgodba prve dame ZDA Melanie Trump

Melania Trump je preračunljiva, hladna in odločna ženska, ki natančno ve, kaj želi in kako to doseči. Njeno življenje je zdaj nedvomno tlakovano z zlatom, ni pa to kletka, pravi avtorica najnovejše knjige o ameriški prvi dami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Stopar

Melania Trump velja za najskrivnostnejšo prvo damo v zgodovini Združenih držav Amerike. V času sodobnih tehnologij, ko vsak o vsem ve tako rekoč vse, se védenje o gospe Trump reducira na njene stare fotografije, podatke in podobe, ki jih prepušča sito njene službe za stike z javnostmi, redke in, bodimo odkriti, vsebinsko skope, površne in neizvirne javne nastope – in govorice. V skladu z njimi naj bi živela kot ujetnica v zlati kletki, ki sovraži javno življenje soproga politika. Spet drugi namigujejo na priseljensko dejstvo, redkobesednost in izraziti naglas. Ameriška novinarka Mary Jordan, avtorica ene redkih knjig o Melanii Trump, v svoji zadnji knjigi Umetnost njenega načina – še ne povedana zgodba Melanie Trump ponudi popolnoma drugačno zgodbo prve dame. Zanjo je Melania Trump preračunljiva, hladna in odločna ženska, ki natančno ve, kaj želi in kako to doseči. Njeno življenje je zdaj nedvomno tlakovano z zlatom, ni pa to kletka, meni Mary Jordan. Knjiga je junija letos izšla pri založbi Simon & Schuster iz New Yorka, ki se je očitno specializirala za knjige, ki zadevajo Donalda Trumpa. Pri njih sta izšli razvpita knjiga nekdanjega Trumpovega svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona Soba, v kateri se je zgodilo (junij 2020) in knjiga predsednikove nečakinje Mary Trump Preveč in nikoli dovolj (julij 2020). V nasprotju s knjigo o prvi dami sta obe noviteti založbe Simon & Schuster za Donalda Trumpa uničujoči.

Mary Jordan
Andrej Stopar
Epa
Reuters
Epa
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.