Johnny Depp in Amber Heart: Ločitvena vojna iz pekla gre v novi krog

Denis Živčec Denis Živčec
16.04.2022 06:05

Umazana igralčeva ločitev že dolgo polni tabloide, a da je življenje enega največjih filmskih zvezdnikov svoje generacije vse prej kot hollywoodska pravljica, se je še dodatno potrdilo leta 2017, ko ga je razsipnost finančno skoraj povsem uničila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Odvetniki igralke Amber Heard trdijo, da jo je Johnny Depp v Avstraliji leta 2015 zlorabil s steklenico. Njena odvetnica Elaine Bredehoft je poroti povedala: "Naslonil jo je na šank. Vanjo je metal steklenice. Vlekel jo je po tleh do razbitega stekla. Udaril jo je in brcal. Grozil je, da jo bo ubil, ker jo sovraži. Tepel jo je, potem pa je vanjo na silo prodrl s steklenico." Depp, ki toži svojo nekdanjo ženo zaradi obrekovanja in zahteva sto milijonov dolarjev, je ob obtožbah le zmajal z glavo. Njegov tiskovni predstavnik je vse odločno zanikal.

"Te fiktivne obtožbe niso bile izrečene na začetku Amberinih obtožb leta 2016 in so se priročno pojavile šele leta pozneje, ko je bila tožena zaradi obrekovanja, ker je trdila, da je bila žrtev spolnega nasilja. Ta obtožba je prišla šele po tem in sledi vzorcu njenih dodelanih lažnih trditev, ki so se skozi čas spreminjale in razvijale zaradi senzacionalizma v hollywoodskem slogu, ki ga Amber obvlada," pravi igralčev piarovec. Deppovi odvetniki so povedali, da se je "problematična" Amber zelo trudila spet na svojo stran pridobiti slavnega igralca, preden je popolnoma obrnila zgodbo in ga začela javno poniževati.

Veseli trojček z Elonom Muskom in Caro Delevigne

Deppova odvetnica Camille Vasquez je v uvodni besedi na sodišču dejala: "Gospodična Heard je zelo problematična oseba, ki manipulira z ljudmi okoli sebe." Vasquezova je opisala, kako sta se Depp in Heardova spoznala leta 2009 na snemanju filma The Rum Diary. "Lovila ga je in zapeljevala. Zelo se je trudila, da bi ga osvojila z igranjem zaljubljenega dekleta - in uspelo ji je, on se je vanjo zaljubil do ušes," je povedala odvetnica. "Zatekla se je k fizičnemu nasilju, metala stvari vanj, ga udarila, mu govorila, da je strahopetec, da ni dovolj moški, ker se noče prepirati z njo."

Igralkina ekipa pripoveduje drugačno zgodbo. Odvetnica Elaine Charlson Bredehoft je poroti povedala, da je Depp poln besa in da je "kot demon". "Na Amber je gledal kot na svojo mamo in sestro, ki ju sovraži," je dejala in dodala, da so njegovo jezo podžigali alkohol in mamila. Po drugi strani Vasquez poudarja, da so prijatelji opozorili Deppa na Amberino naravo in da je sčasoma pokazala svoj pravi obraz. "Ko sta potovala skupaj, je njegova ekipa vedno rezervirala dodatno sobo, da je imel kje biti, ko jo je preplavil bes," trdi njegov odvetnik in dodaja, da je zakonska svetovalka Heardovo opisala kot nasilnico v razmerju.

"Bila je jezna ob misli, da jo bo Depp zapustil. Poniževala ga je - in ko je poskušal oditi, je postala nasilna, tako nasilna, da je vanj vrgla steklenico, ki ga je zadela v roko, se razbila in odrezala konico enega njegovih prstov. Gospodična Heard se zdaj predstavlja kot članica gibanja MeToo in trdi, da bi rada denar podarila otroški bolnišnici v Los Angelesu. Ničesar še ni darovala," trdi odvetnik.

Leta 2020 je Depp v ločitveno vojno zvlekel britansko manekenko Caro Delevigne. Josh Drew, nekdanji mož Amberine prijateljice Raquel "Rocky" Pennington, naj bi pod prisego povedal, da je imel šef podjetja Tesla, Elon Musk, v Deppovem stanovanju v Los Angelesu spolne odnose z Amber in Caro Delevigne. "Vam je Rocky povedala, da je imela Amber Heard, ko je bila poročena z Deppom, afero s Caro Delevigne?" je Drewa vprašal odvetnik Benjamin Chew. "Da," je odgovoril. Drew je tudi potrdil, da je trojica skupaj preživela noč, kdaj točno se je to zgodilo, pa ni vedel povedati. Maja 2016 se je razvedelo, da se Amber in Johnny ločujeta, slabo leto pozneje je postalo uradno, da se je lepotica zagrela za Muska in da sta par. Depp želi dokazati, da ga je Amber prevarala in da se je ta zveza začela, ko sta bila še poročena. Musk sicer trdi, da je zgodba o trojčku izmišljena.

Da je življenje enega največjih filmskih zvezdnikov svoje generacije vse prej kot hollywoodska pravljica, se je še dodatno potrdilo leta 2017, ko ga je razsipnost finančno skoraj povsem uničila. To smo razbrali iz tožbe, ki jo je proti njemu zaradi neporavnanega posojila vložila družba The Management Group. Med bolj odmevnimi izdatki igralca so trije milijoni dolarjev, ki jih je plačal za izstrelitev pepela pisca Hunterja S. Thompsona s topom.

Epa

Depp zapravil dva milijona dolarjev na mesec

Kot izhaja iz tožbe, je igralec večino časa v zadnjih dveh desetletjih v povprečju potrošil po dva milijona dolarjev mesečno. Med drugim naj bi zvezdnik filmske serije Pirati s Karibov kakih 75 milijonov dolarjev potrošil za svojih 14 hiš, med katerimi so tudi francoski grad na 18 hektarih, veriga bahamskih otokov, več hiš v Hollywoodu in konjska farma v Kentuckyju. Od leta 2000 je za oskarja nominirani igralec prav tako 18 milijonov dolarjev zapravil za jahto, kupil je 45 luksuznih avtomobilov, za nakup vina, najem zasebnih letal in 40-članskega osebja pa je mesečno plačeval po skoraj 70 tisoč dolarjev. Depp naj bi kupil 200 del umetnikov Warhola, Klimta in drugih, 70 zbirateljskih kitar in zbirko hollywoodskih spominskih predmetov, ki je tako obsežna, da jo hranijo na dvanajstih lokacijah. "The Management Group je v 17 letih storila vse, kar je mogoče, da igralca zaščiti pred njim samim," je v izjavi ob vložitvi tožbe proti igralcu navedel odvetnik družbe Michael Kump. Kot je pojasnil, je družba Deppu posodila denar, ko je banka od njega terjala povračilo posojila, a igralec ni imel denarja, s čimer mu je želela prihraniti ponižujočo finančno krizo. V družbi so tudi poudarili, da so Deppa zaradi njegovega razsipništva večkrat posvarili, na kar pa je odgovoril z obsojanjem menedžerjev, povečanjem trošenja in zahtevo, da najdejo način, kako vse skupaj plačati. The Management Group je Depp leta 2016 odpustil, leto kasneje je proti njej vložil tožbo. Obtožuje jo nevestnega upravljanja njegovih sredstev, jemanja posojil brez njegove odobritve in prikrivanja podatkov o tem, v kako katastrofalnem stanju so njegove finance.

Leto 2016 je nasploh zanj bilo katastrofalno, saj mu je sodišče odredilo prepoved približevanja Amber Heard, ki je takrat vložila zahtevo za ločitev. Depp je po navedbah tiskovne predstavnice sodišča Liz Martinez pristal na vzajemno upoštevanje prepovedi približevanja.

Zahtevo za ločitev je Heardova zaradi "nezdružljivih razlik" vložila po 15 mesecih zakona. Govorice o težavah para so se razširile, potem ko se Depp aprila ni udeležil praznovanja ženinega 30. rojstnega dne. Fotografije, ki sta jih na spletnih stran objavila revija People in TMZ, so prikazovale Heardovo z modrico okoli desnega očesa. Na sodišču je povedala, da je ta nastala zaradi mobilnega telefona, ki ga je Depp vrgel vanjo 21. maja. Prav tako je dejala, da jo je Depp v času njunega zakona večkrat napadel - tako verbalno kot fizično.

Heardova je po prvem krogu ločitve resnično trdila, da bo sedem milijonov dolarjev, ki jih je dobila v finančni poravnavi, podarila v dobrodelne namene. "Znesek, ki sem ga dobila ob ločitvi, je sedem milijonov dolarjev, in sedem milijonov dolarjev gre v dobrodelne namene," je igralka potrdila. Denar naj bi razdelili med bolnišnico za otroke v Los Angelesu in projekte, ki jih organizira Ameriška zveza za državljanske svoboščine za zlorabljene ženske. Kot kaže, ni podarila niti centa.

Leta 2016 se je Heardova znašla v še eni čudni situaciji, a jo je dobro odnesla. Uspelo se ji je izogniti obsodbi in morebitni desetletni zaporni kazni, potem ko je avstralsko sodišče zavrglo obtožbe, da je v državo pretihotapila svoja psa. Heardovo je namesto tega doletela pogojna denarna kazen v višini tisoč avstralskih dolarjev oz. 677 evrov.

Obtoženka je priznala, da je narobe izpolnila vstopni obrazec ob prihodu v Avstralijo, ko je v državi pristala na krovu zasebnega letala z dvema yorkshirskima terierjema Pistolom in Boojem. Odvetniki Heardove so sodnici v tem primeru predali videoposnetek hollywoodskega zvezdnika in njegove soproge, na katerem sta se opravičila, da ob prihodu v državo nista prijavila psov, čeprav sta bila na krovu zasebnega letala. Par je psa v Avstralijo pripeljal brez ustreznih dovoljenj in ni upošteval strogih avstralskih pravil o karanteni. Avstralija namreč nima stekline in stroga pravila o karanteni so uvedli, da bi preprečili vdor te bolezni v državo. Opravičilo je bilo eno njunih zadnjih skupnih dejanj, preden je njun odnos pristal povsem na psu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta