Kolumna Svetlane Slapšak: Mnogotere lojalnosti

Svetlana Slapšak Svetlana Slapšak
12.08.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir
"Zaščitniki živali so pomembna interesna skupina, ki naj pove, kaj misli, nikakor pa ne more imeti odločilnega vpliva na sprejemanje odločitev v državi ... Nihče, ki nima mandata volivcev, ne more tako posegati v politične odločitve."

(Izjava, ki jo je dal Janez Posedi ob odhodu iz uprave za varno hrano zaradi nestrinjanja s kmetijsko ministrico, Dnevnik, 2. avgust)

Hvala za odhod, Janez Posedi! Takšne avtoritarne, despotske in lažnive izjave res nimajo mesta v javni upravi. "Interesna skupina"? Kakopak, znano je, da zaščitniki živali delujejo iz čistega koristoljubja – živali mastno plačujejo svoje zaščitnike, ki potem neusmiljeno "odstranjujejo" nosilce državnega odločanja. Ne, Janez Posedi, v demokratični državi ima vsakdo pravico vplivati ​​na odločitve, če le ne deluje nasilno, v nasprotju z zakoni, ustavo in človekovimi pravicami. In ne, Janez Posedi, pravico vplivati ​​na odločitve - v okvirih, ki jih določa država, ima ne glede na to, ali ima volilni mandat ali ne. Na drugi strani je vsaka odločitev izvoljenih z mandatom volivcev podvržena kritiki, javnemu vrednotenju in morebitnim spremembam. Kako ste sploh prišli na ta visoki položaj? Vaša izjava je zanesljiv znak, da je pri odločanju nastala neka nepravilnost. Morda pa vi pripadate neki "interesni skupini" - ali več skupinam. Na portalu Nova24TV se vaše ime z uradnim nazivom pojavlja v šarlatanskem oglasu za splošni antiparazitik Parazol za pičlih 39 evrov, kar je polovična cena (sicer 78 evrov). V vašem "priporočilu", ki uvaja reklamni tekst "Medicinske skupine", pravite, da zdravniki ignorirajo edine učinkovite načine zdravljenja, da torej paciente zavajajo. Res plemenita pomoč ljudem. In vse to – brezplačno?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta