Najbogatejši zemljan je dobil transhčerko

Denis Živčec Denis Živčec
02.07.2022 05:00

Sin Elona Muska se je odločil, da bo po novem ženska. Slavnih staršev transotrok je na zvezdniški sceni sicer kar nekaj in seznam se iz leta v leto daljša.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Musk je dejal, da podpira vprašanja transspolnosti, vendar je bil leta 2020 na udaru kritik, ker je kritiziral prednostne in spolno nevtralne zaimke za transspolne in nebinarne ljudi.
Profimedia

Elon Musk, najbogatejši moški na svetu, je dobil hčerko. In ta ni dojenčica. Pravzaprav je to hčerko vedno imel, le da se je ta počutila ujeto v napačnem telesu. Njegov sin Xavier Musk, ki je aprila dopolnil 18 let, se je odločil, da bo po novem ženska z imenom Vivian Jenna Wilson. Ta odločitev je povezana tako s spolno identiteto kot z željo, da prekine vezi z očetom, razvpitim milijarderjem.

Xavier je v Los Angelesu vložil zahtevo za uradno spremembo spola in imena, saj želi biti priznan kot ženska. Ob tem je pojasnil, da se je za ta korak odločil zaradi občutka spolne identitete in dejstva, da ne želi biti več kakorkoli povezan s svojim biološkim očetom, ustanoviteljem podjetij Tesla in Space X.

Xavier oziroma po novem Vivian ima sicer brata dvojčka Griffina, priimek Wilson pa ima po mami, Kanadčanki Justine Wilson, ki je bila z Muskom poročena od leta 2000 do 2008. Musk sicer doživlja precej negativne publicitete, odkar se je odločil, da bo prevzel Twitter in tako zagotovil večjo svobodo izražanja, tudi z vrnitvijo Donalda Trumpa na to družbeno omrežje. Zaradi hudih kritik politične levice in davčne politike predsednika Joeja Bidna, ki želi bolj obdavčiti milijarderje, je razglasil, da več ne mara demokratov in da bo odslej volil republikance. O njegovem odnosu z dvojčkoma doslej ni bilo nič javno znanega.

Vivian z očetom milijarderjem noče imeti nič

Po poročilih je transspolna hči milijarderja Elona Muska zaprosila kalifornijsko sodišče za spremembo imena in spola. Uradni razlog, ki ga je Vivian navedla v zaprosilu, ki je bilo objavljeno tudi na spletu, je: "Spolna identiteta in dejstvo, da s svojim biološkim očetom ne živim več ali ne želim biti v nobenem sorodstvu, v nobeni obliki." Musk, kakšnih 214 milijard dolarjev težek 50-letni izvršni direktor, zadeve še ni uradno komentiral.

Vivian Wilson, prej znana kot Xavier Musk, se je rodila leta 2004 Musku in Justine Wilson. Vivian in Griffin sta imela starejšo sestro Nevado Alexander Musk, ki se je rodila leta 2002. Na žalost je umrla zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka pri desetih tednih.

Elon in Justine sta se leta 2006 razveselila trojčkov Damiana, Kaia in Saxona, preden sta se leta 2008 ločila. Par si deli skrbništvo nad petimi živimi otroki. Kontroverzni poslovnež si s pevko Grimes deli tudi sina z bizarnim imenom X Æ A-12, rojenega leta 2020, in hčer Exo Dark Sideræl, rojeno leta 2021. Par se je razšel septembra 2021.

Musk je dejal, da podpira vprašanja transspolnosti, vendar je bil leta 2020 na udaru kritik, ker je kritiziral prednostne in spolno nevtralne zaimke za transspolne in nebinarne ljudi. Tvitnil je "Popolnoma podpiram trans, vendar so vsi ti zaimki estetska nočna mora" in "Zaimki so zanič".

Tiskovni predstavniki Muska se zdaj na prošnje za komentar ne odzivajo, je pa njegova bivša žena Justine Wilson razkrila, da je ponosna na Vivianino spremembo. Devetinštiridesetletna avtorica fantazijske literature, rojena v Kanadi, je razkrila simpatičen pogovor. Mati petih od sedmih Muskovih otrok je na twitterju delila pogovor z enim od dvojčkov, ki ji je rekel, da je imel zelo čudno otroštvo in da je pravi mali čudež, da je odrasel v tako normalno osebo. Ni povsem jasno, kateri otrok ji je to dejal, a je citat objavila malo po novici, da prihaja Vivian. Sinovo spremembo naj bi bila pozdravila z besedami, da je zelo ponosna nanj. Oziroma nanjo.

Slavnih staršev transotrok je na zvezdniški sceni sicer kar veliko in seznam se iz leta v leto daljša. Na njem je kar nekaj eminentnih imen. Ruby Guest, prej znana kot Tom, je svojima staršema Jamie Lee Curtis in Christopherju Guestu po letih oklevanja priznala, da se je prepoznala kot transspolno osebo. Po nekaj solzah in veliko življenjskega učenja se mama in hči danes o tem odkrito pogovarjata in upata, da bo njuna zgodba lahko pomagala drugim, Curtisova je pred dnevi celo vodila hčerkino poroko. Igralka pravi, da je zelo hvaležna za vse in da se je od hčerke veliko naučila.

Xavier Musk je postal Vivian Jenna Wilson.
Profimedia

Transspolni moški Chaz Bono je otrok pevske zveznice Cher. Spočela ga je s svojim pokojnim možem in nekdanjim pevskim partnerjem Sonnyjem Bonom. Cher je v intervjuju za CNN priznala, da si je vzela čas, da je razumela svojo hčer in sprejela, da se je identificirala kot transspolna oseba. Sprejela je, da se njena hči identificira kot moški. Pravi, da se ji ne zdi, da bi izgubila otroka, ampak da je ta danes pač v drugačni podobi. Kasneje je Chaz posnel dokumentarec o svoji preobrazbi. Naslov filma je "Becoming Chaz" in je premiero dočakal leta 2011. Chaz je postal prva transspolna oseba, ki je tekmovala v šovu Zvezde plešejo.

Pevka Sade ima transspolnega sina Isaaca, ki je javno spregovoril o svoji operativni spremembi spola in dejal, da je njegova mati njegova najmočnejša in najzvestejša podpornica. Leta 1996 se je rodil kot Mickalia "Ila" Ada, leta 2016 pa je spremenil spol. Svoja starša je pohvalil na svojem instagramu in zapisal: "Najlepša hvala moji mami, očetu, družini in prijateljem za vso podporo, ki mi jo dajete vsak dan. Nikoli ne bom pozabil."

Kaj se dogaja s hčerko Jennifer Lopez?

Zadnje tedne se je o Jennifer Lopez veliko pisalo zaradi izida njenega novega dokumentarca na Netflixu z naslovom "Halftime", Polčas. A ne le zato ... Njena 14-letna hčerka Emma je namreč pogosta tarča ugibanj, saj so številni presenečeni nad njenim slogom in videzom. Primitivci na družbenih omrežjih deklico pogosto žalijo zaradi fantovskega videza. Od hčerke mame, ki se je uveljavila kot modna ikona, so verjetno mnogi pričakovali, da bo slepo sledila maminemu ženstvenemu zapeljivemu slogu, a Emma je pogumno ubrala svojo pot. Večinoma jo videvamo v športnih hlačah in širših krojih. Nekateri samo čakajo dan, da se bo Emma označila za transspolno osebo in povsem prevzela fantovsko podobo. Ni povsem nemogoče. J.Lo je namreč med koncertom razkrila, kako jo nagovarja. Ko je na odru govorila o svoji hčerki, je uporabila spolno nevtralen zaimek "them" oziroma "oni", kar bi lahko kazalo na to, da se sama identificira vsaj kot nebinarna oseba. Svoj čas je veliko pozornosti pritegovala Shiloh, hči Angeline Jolie in Brada Pitta, ki je več let "peljala" fantovski modni slog. O tem, da bi bila transspolna, njena starša nista nikoli govorila, smo pa brali, da naj bi bila Shiloh vztrajala pri tem, da ji je ime John. Brad je o tem spregovoril med obiskom pri Oprah Winfrey leta 2008. "Želi, da jo imenujemo John ali Peter. Mislim, da je to zaradi Petra Pana." Dve leti pozneje je Angelina njegove besede potrdila. "Želi biti fant. Morali smo ji postriči lase. Želi nositi oblačila za fante. Dojemamo jo kot enega od bratov," je povedala leta 2010 v intervjuju za Vanity Fair. Zadnje čase Shiloh spet videvamo v bolj dekliški podobi.

Tudi igralka Cynthia Nixon je svetu sporočila, da se njen sin Samuel Joseph Mozes, znan tudi kot Seph, identificira kot moški. Seph se je prvotno rodil kot deklica in je eden od dveh otrok, ki jih je zvezdnica Seksa v mestu spočela s svojim bivšim partnerjem Dannyjem Mosesom. "Zelo sem ponosna nanj. Priznanje je za vse veliko olajšanje. Bil je vesel, ko sem novico sporočila svetu. Slutila sem, da se pri njem nekaj dogaja, a sem samo ugibala," je pred leti dejala Cynthia, ki je tudi sama morala opraviti s svojim "priznanjem". Je namreč v zvezi z žensko.

Igralka Charlize Theron je leta 2018 razkrila, da se je eden od njenih otrok identificira kot transspolna oseba, in to že pri treh letih. Gre za posvojeno hčer Jackson, ki se je rodila kot deček in je mami že zelo zgodaj priznala, da se počuti drugačno od drugih. Čeprav je Charlize poskušala otroke vzgajati s čim večjo mero zasebnosti, je o tem pomembnem preobratu vselej govorila zelo odkrito. V intervjuju za Daily Mail je razkrila, da je njena glavna naloga zaščititi svoje otroke. "Imam dve čudoviti hčerki, ki ju želim zaščititi tako kot vsi drugi starši. Rodila sta se, da bosta to, kar sta," je dejala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta