(O KNJIGI) Adam Kay: Tole bo bolelo

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
14.09.2019 02:10

Adam Kay (letnik 1980) je kot pripravnik, zdravnik sekundarij in kot mladi zdravnik ginekolog v javnih britanskih bolnišnicah v dolgih dneh in neprespanih nočeh je pomagal nešteto bolnikom, na svet spravil več kot tisoč otrok, spil hektolitre kave in komaj kakšen vikend preživel doma. Potem je pustil medicino, zdaj deluje kot pisatelj, scenarist in performer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adam Kay

Kot zdravnik se mora odreči delu po načelih evropske direktive o delovnem času, po neskončnih zaporednih dežurstvih na božični večer zaspi kar v avtu pred bolnišnico; sicer pa itak na uro zasluži manj kot parkirna ura pred stavbo, v kateri dela. Medtem si morajo administratorji po dveh urah bolščanja v računalniški zaslon vzeti 20 minut odmora ... Ampak on je rad zdravnik. Rad ima delo, kjer “švigaš kot puščica iz ene porodne sobe v drugo”, “rešuješ otročičke, ki so se zataknili ali jim je začelo primanjkovati kisika”, čeprav ima velikokrat občutek, da mora reševati poplavo s kontaktno lečo kipca dečka, ki lula ...

Založba: Mladinska knjiga. Prevod: Barbara Krevel. Leto izida: 2019. Št. strani: 272. Vezava: trda. Cena: 24,99 evra.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta