(O KNJIGI) Mateja Ratej (ur.): Biografija na prehodu v digitalnost

Darka Zvonar Predan Darka Zvonar Predan
21.12.2019 03:27

Urednica zbornika dr. Mateja Ratej je znanstvena sodelavka Inštituta za kulturno zgodovino ZRC SAZU, poleg nje in dr. Nenada Čuša Babiča, docenta na oddelku za psihologijo mariborske Filozofske fakultete, pa s prispevki sodeluje več avtorjev, doktorjev znanosti z raznih inštitutov in fakultet: Primož Krašovec, Peter Klepec, Irena Avsenik Nabergoj, Maja Godina Golija, Petra Testen Koren, Neža Zajc, Aleksandra Gačić, Jure Gašparič in Božo Repe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Založba: Založba ZRC. Zbirka: Življenja in dela Leto izida: 2019. Št. strani: 184. Vezava: mehka. Cena: 17 evrov.

Ali kdaj razmišljate, kako zelo nam digitalna doba spreminja način življenja, kaj nam prinaša in kakšne so njene pasti? Gotovo so za ta razmislek poklicani humanistični in družboslovni raziskovalci. Med njimi tudi snovalci znanstvenih obravnav biografskih vsebin, kakor zapiše v uvodu k zborniku, ki že z naslovom pove, da se loteva nadvse aktualne tematike, njegova urednica, zgodovinarka Mateja Ratej, in izpostavi pomen ohranitve znanstvenih standardov. Nedvomno so ti v digitalni eri, v kateri lahko vsakdo za javnost ustvarja svojo različico preteklosti in sedanjosti za prihodnost, ključni.

Založba: Založba ZRC. Zbirka: Življenja in dela Leto izida: 2019. Št. strani: 184. Vezava: mehka. Cena: 17 evrov.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta