(REPORTAŽA) Pesem Evrovizije v Liverpoolu: Rumena podmornica pluje po mavričnem morju

Denis Živčec Denis Živčec
13.05.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Starodobni industrijski šarm daje evropski prestolnici popa edinstven značaj.
Starodobni industrijski šarm daje evropski prestolnici popa edinstven značaj.
Denis Živčec
Ko priletiš nad Liverpool, se pod tabo razprostre neskončna krpanka žareče zelenih polj grofije Merseyside, z občasnimi rumenimi kvadrati cvetoče ogrščice, vmes naselja tipičnih rjavih angleških hiš - prav takšnih, kot jih poznaš iz filmov. Že na daleč je vse videti skrbno urejeno in povsem jasno je, da je angleška trava bolj zelena od ostalih.

Spomnim se, kako sem pred odhodom sedel pri svojem mariborskem brivcu in mu povedal, da grem v Liverpool. "Greš na tekmo?" me je navdušeno vprašal in nato obnemel, ko sem mu povedal, da so moji načrti zelo drugačni. Mesto, ki so večkrat razglasili za eno najbolj prijaznih v Veliki Britaniji, pa tudi na svetu, se je te dni znašlo v povsem drugem filmu. In v njem uživa na polno.

Čeprav so prva asociacija na Liverpool običajno Liverpool FC in The Beatles, je zdaj glavni dogodek Pesem Evrovizije. Če se je lani v Torinu zdelo, da se največji evropski glasbeni festival domačinov komajda tiče, Liverpool od evrovizijske vročice kar drhti. Četudi ni povsem njegova, saj jo gosti v imenu vojne Ukrajine, je v organizacijo vložil vso svoje srce. Kdo pravi, da Britancev Evrovizija ne zanima več?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta