Stanford je odšel čez mavrico: Zvezdnik Seksa v mestu je dolga leta skrival, da ga privlačijo ženske

25.09.2021 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Žalostna novica za oboževalce kultne serije Seks v mestu, ki prav te dni dobiva svoja nova nadaljevanja. Umrl je komaj 57-letni Willie Garson, ki se je v televizijsko zgodovino zapisal z vlogo Stanforda Blatcha, gejevskega prijatelja glavnih štirih akterk serije, še najbolj pa Carrie. Videli smo ga tudi v obeh filmih, ki sta nastala po izteku serije. Usoden zanj je bil rak trebušne slinavke. Z boleznijo se je boril naskrivaj, a najbližji prijatelji in kolegi so vedeli. Igral je karikiranega geja, a v resnici je bil heteroseksualec, ki je zagovarjal posvojitve otrok. Njegov žalujoči 20-letni sin Nathen se je očetu poklonil z zapisom: "Vesel sem, da si lahko svoje pustolovščine delil z mano in dosegel tako veliko. Ponosen sem nate. Vedno te bom imel rad, a mislim, da je čas, da se sam odpraviš na pustolovščino. Vedno si bil najmočnejši, najbolj smešen in najpametnejši človek, kar sem jih poznal."

Profimedia

Pretreseni so tudi člani ekipe, ki nove dele serije s podnaslovom "And Just Lite That ..." te dni snemajo v New Yorku. "Willie Garson je bil tako v resničnem življenju kot na ekranu predan prijatelj in svetla luč za vse, ki so se gibali v njegovem vesolju. Ustvaril je enega najbolj priljubljenih HBO-jevih likov in bil del naše družine skoraj 25 let," so zapisali. Ker so vidno shiranega Garsona opazili na prizorišču snemanja novih delov, bodo ti tako očitno postali njegovo poslednje televizijsko delo. Poslovil se je torej s svojo najbolj znano vlogo.

epa

Zanimivo je, da je igralec iz New Jerseyja leta veliko truda vlagal v to, da bi njegova prava spolna usmerjenost ostala skrita, saj se je bal, da bi užalil gejevske oboževalce šova. Zvezdnik je o svoji spolnosti govoril v intervjuju za Page Six leta 2020 in dejal: "Dolga leta nisem govoril o tem, ker se mi je zdelo žaljivo do gejev. Ljudje, ki igrajo gejevske junake, skačejo gor in dol in razglašajo, da niso geji, kot bi bilo to nekaj slabega." Da bi odvrnil pozornost od zelo osebne teme, je že pred intervjuji novinarjem pojasnil, da na takšna vprašanja ne bo odgovarjal. "Odvrnil sem le, da ko sem igral v seriji White Collar, me nihče ni vprašal, ali sem prevarant, in ko sem bil na NYPD Blue, me nihče ni vprašal, ali sem morilec. To je tisto, kar delamo za preživetje, upodabljamo ljudi," je menil.

Vloga je uničila njegovo ljubezensko življenje

​Njegova najbolj priljubljena vloga je sicer resno ovirala njegovo heteroseksualno ljubezensko življenje. Opazil je, da ko je pristopil do kakšne ženske v baru, je ta bila povsem navdušena, a si je želela postati le Stanfordova najboljša prijateljica, spati z njim pa v resnici ni hotela. Dolgo in močno si je želel otroka, bil je v dolgi zvezi, skoraj dvajset let, a njegova partnerica otrok ni hotela, kar je sprejel. "To je bilo kot moja kriza srednjih let, res sem si bolj kot karkoli želel otroka in sem ga dobil. Danes sva midva partnerja, moj otrok in jaz," je pripovedoval o svojem zasebnem življenju. V intervjuju za HuffPost leta 2016 je Garson povedal, da je zaradi svojega glamuroznega televizijskega lika čutil močan pritisk, a se je odločil, da se po koncu serije pojavi tudi v obeh filmih in novem spin-offu And Just Like That. "Najbolj me je obremenjevalo to, da ne bi bil žaljiv. Res nisem hotel žaliti istospolne skupnosti in to je bila moja velika skrb. Celo do te mere, da v prvih treh letih nisem imel dostopa do kanala HBO, ki je serijo predvajal, saj se nisem hotel gledati. Tako zelo sem se bal, da sem prestopil mejo žaljivega. "K sreči me je skupnost sprejela. Poslali so jasno sporočilo, da so se v mojem liku prepoznali in ga dojeli kot resničnega. Ta občutek je bil čudovit in serijo sem nenadoma začel spremljati," je bil iskren. Kot tudi pri priznanju, da je nekoč čisto zares šel na zmenek s Saro Jessico Parker. Dolgo sta se spogledovala in iskrica je skoraj preskočila, a sta se nato odločila, da bosta ostala le dobra prijatelja, saj bi vpletanje čustev škodilo njunemu delu. Kasneje je ona duhovito v enem od intervjujev izjavila, da so vsi njeni prijatelji geji, razen, ironično, Willija Garsona. Po njegovi smrti se je televizijska Carrie zavila v molk, sporočila je, da še ni pripravljena javno objokovati svojega prijatelja.

Raje kot o sebi je igralec govoril o seriji in razkril tudi nekaj svojih največjih obžalovanj iz Seksa v mestu. Vzdušje v ekipi je bilo po njegovem dobro, mu je pa žal, da ni bolj izkoristil obdobja, ko je v seriji Carrijinega novega fanta igral legendarni ruski baletnik Mihail Barišnikov. Ta je bil precej zahteven gostujoči igralec. "Nisem Rus in z njim se je bilo zelo težko pogovarjati. Ni slab ali zloben, je pa zelo ruski. Z njim se je bilo težko povezati. Rekel sem, recimo: Miša, kaj si počel sinoči? On pa je odgovoril le z eno besedo: 'Večerjal.'" Na Garsonovi televizijski poroki, na kateri se je v deviški belini Stanford poročil s poročnim svetovalcem Anthonyjem, je prepevala Liza Minelli. Sprva se nista prav dobro ujela.

Reuter

"Najbrž nikoli ne bi smela spati skupaj," se je pošalil, a dejal, da je užival v vsakem trenutku, ko je lahko sodeloval s tako veliko zvezdo. Minellijeva je kasneje na filmski ohceti odpela in odplesala Beyoncino skladbo Single Ladies, česar se je rad spominjal. "Obožujem jo, je res velika profesionalka in v film je prišla trdo delat. Garala je, da se je naučila koreografije," je dejal. Kasneje sta se z Lizo večkrat srečala in se bolj povezala, želel si je, da bi imel več priložnosti in časa, da bi se s štirimi glavnimi igralkami serije družil tudi zunaj snemanja.

Z dojenčkom se ne bi dobro znašel

"Eden mojih najljubših spominov na serijo je bil ... sploh se ne spomnim, za kateri del je šlo, morda poročni. Bili smo na Hamptonu in se družili pred hišo. Tam smo bili jaz, Marcus, moj takratni televizijski fant, ki ga je igral Sean Palmer, pa Sarah Jessica, Cynthia in mali Brady. Na travniku smo se smejali, se igrali z otrokom in bilo je super. Tega dneva se bom spominjal večno," je pripovedoval. Pred njegovo smrtjo sta se s Saro Jessico Parker slišala skoraj vsak dan in se zelo zbližala. Njo in Cynthio Nixon, televizijsko Mirando, ki jo je nato v resničnem svetu odneslo v politične vode, je poznal še iz otroških let, saj so vsi trije odrasli pred kamerami. Z Nixonovo ni bil zelo povezan, se je pa večkrat slišal s Krisin Davis, ki igra Charlotte York. "Navdušujoče je biti spet skupaj!" je bil evforičen, ko je snemanje novih delov po dolgih letih pavze spet steklo. Zdaj se številni kolegi in prijatelji poslavljajo od njega, tudi njegov televizijski mož Mario Cantone, ki je igral Anthonyja Marentina. "Boljšega televizijskega partnerja ne bi mogel imeti. Razočaran sem in preplavljen z žalostjo. Vsem nam je bil odvzet mnogo prekmalu. Bil si darilo bogov. Počivaj, moj dragi prijatelj. Rad te imam," je napisal 61-letnik.

Profimedia

A najbolj ga bo pogrešal sin Natahen. Kirstin Davis se spominja, da je Willie z njo večkrat govoril o tem, kako je biti oče samohranilec. Dečka je posvojil, ko je bilo temu sedem let, za revijo People je dejal, da je s tem svoje dolgoletne sanje o očetovstvu končno uresničil. "Šlo je za mehko spremembo, saj sva si posvojitve želela oba. Tako zelo sem si ga želel za sina, on pa mene za očeta. Take reči so lahko težke, saj ne gre zmeraj gladko. Za posvojitev starejšega otroka sem se odločil zato, ker sem vedel, da se z dojenčkom ne bom dobro znašel. Da bo moj otrok, sem začutil takoj, ko sem ga prvič videl. Bil je kot luč, ki je močno sijala. Bil je edini otrok, ki se je takrat igral in smejal. Ko sva začela komunicirati, je med nama kliknilo takoj. Moral sem ga imeti," je pripovedoval o svojem očetovstvu. Kasneje je dejal, da ga je izkušnja zelo spremenila in da je zaradi sina bolj zrel človek. "To je pomembno delo, zaradi katerega rasteš na toliko različnih načinov. Biti oče s seboj prinese nešteto različnih čustev in občutkov," je dejal Garson.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta