V vrsti, v pravem resničnostnem šovu

Glorija Lorenci Glorija Lorenci
11.04.2020 06:48

Je rekla soseda: "A veš, da je na televiziji spet oni šov, ko kuhajo. Kaj za njih ne velja karantena?"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Razčistiva, da gre za ponovitve, kot že nekajkrat doslej vpraša, kako se bo vse to končalo. Ne vem. Vzamem listek, na katerega je napisala, kaj naj kupim, in stopim skozi vrata. V pravi reality šov. Navadila sem se že te nadrealistične tišine nekoč proaktivnega dvorišča z odhajanjem in prihajanjem avtomobilov, pasjim laježem, drdranjem rolk in vpitjem otrok. Zdaj - kot da je naravnost iz njihove pravljice stopila tista zlobna vila, nas vse zbodla z vretenom in nas položila v stoletno spanje.
Pred trgovino molčeča zamaskirana dolga vrsta, vsi brčkamo po telefonih, pravi resničnostni šov je tam, vam pravim, majhen segment splošne norosti, ki je postala normalnost.
Denimo Mali šef. Berem, da je vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci sporočil, da se bo Slovenija (!) odločila, ali Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) sploh še plačevati članarino. Za ustavitev plačevanja se je najprej ogrel ameriški predsednik Donald Trump, zaradi po njegovem neprimernega odziva organizacije na pandemijo covida-19. S tvitom je njegovo idejo podprl slovenski premier Janša. Še prej pa je generalnemu sekretarju WHO, ki je pozval politike, naj ne politizirajo pandemije, v tvitu zaukazal: "Resign! Now." "Odstopi! Takoj." Tudi mi smo "great", če hočemo.
​Sanjska služba. V plačilnih kuvertah tistih, ki jim v času epidemije najbolj ploskamo, ker delajo v najbolj rizičnih okoliščinah za okužbo, ni od vlade obljubljenega dodatka. Sindikati javnega sektorja zahtevajo odstop predsednice komisije za razlago kolektivne pogodbe za javni sektor Nataše Belopavlovič, ker da je z razlago o dodatku za delo v rizičnih razmerah presegla pristojnosti. V UKC Ljubljana pozivajo ministra Koritnika in druge predstavnike ministrstva za javno upravo, naj pridejo v klinični center in vsem "povedo, da dodatka ne bodo prejeli zaradi neumne razlage komisije".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta