(VIDEO) Kraljica zlomljenih src je nazaj: 50 kilogramov lažja, ločena in s komadom, ki ruši internet

16.10.2021 05:00
Nikoli se ne bomo naveličali pristnosti in čistosti, ki jo s svojo glasbo vsakih nekaj let med nas prinese Adele.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Manekensko vitka 33-letnica pozira na naslovnici ameriške izdaje revije Vogue. Tiste, za katero so celo največje zvezdnice stradale, samo da so se prebile vanjo. Tukaj v glavnem ni popuščanj. Ob ženski v voluminozni smaragdno zeleni obleki misel "Vem, kaj hočem, predvsem pa, česa nočem" in naslov Vstajanje Adele. Povsem jasno je - kraljica je nazaj in te dni youtube sesuva z novo skladbo Easy on Me, ki naznanja njen četrti album po šestletnem predahu. Izšel naj bi že 19. novembra. Vrnitev se je začela z nekaj drame, ki tradicionalno spremlja njene povratke. Pevka je na twitterju delila kratek videoposnetek z uvodnimi takti skladbe in potrdila, da bo pesem izšla 15. oktobra. V črno-belem posnetku je videti, kako vstavi kaseto v avtoradio, medtem ko se pelje po podeželski cesti, skozi okno avtomobila pa uhajajo notni zapisi. Kratki odlomek spominja na čustvene klavirske balade, po katerih je zvezdnica iz južnega Londona najbolj znana, posnetek pa se ustavi, še preden zaslišimo njen glas.

Utrinek iz nove skladbe je zakrožil, potem ko je spletno kronično neaktivna Adele s posodobitvijo svojih družbenih omrežij in spletne strani sprožila ugibanja o skorajšnjem izidu novega albuma. Nato se je na oglasnih panojih pojavila številka 30, ki je bila tudi projicirana na znamenitosti po vsem svetu - med drugim v Dubaju, na Irskem, v Franciji, Italiji in ZDA -, kar je še stopnjevalo vznemirjenost med oboževalci. Kmalu zatem je množično zakrožil še ključnik #Adele30. Pevka je v objavi na instagramu leta 2019 namignila, da bo njen četrti album nosil naslov 30, in oboževalcem v šali sporočila, da bo to album, ki ga bodo določali zvoki bobna in basa. Adele ni izdala albuma vse od leta 2015, ko je izšel njen zadnji z naslovom 25, vendar je že pred časom potrdila, da pripravlja novo ploščo. Vsi trije njeni dosedanji studijski albumi so bili poimenovani po starostnih mejnikih, ki jih je dosegla v času ustvarjanja. Pravijo, da je verjetno največja pop pevka svoje generacije, posebno pa jo dela tudi njena neobsedenost s slavo. Potem ko dvigne dovolj prahu in zasluži dovolj denarja, se za nekaj let umakne v življenje navadne smrtnice. Kar koli pač to že pomeni.

​Ločenka, zaljubljena v sedem let starejšega

Zvezdnica, ki je bila prvo ime festivala Glastonbury leta 2016, je aprila 2019 sporočila, da se ločuje od milijarderja Simona Koneckega, direktorja humanitarne organizacije. Njuna ločitev se je sklenila marca letos, skrbništvo nad osemletnim sinom Angelom pa si delita. V tabloidih se je pevka pojavljala tudi zaradi izgube telesne teže in fotografij znatno vitkejše postave. Adele naj bi bila trenutno v zvezi s sedem let starejšim ameriškim športnim agentom Richem Paulom, ustanoviteljem agencije, ki zastopa slavna imena v svetu košarke, kot so LeBron James, Anthony Davis in John Wall.

Da bi še dodatno ogrela vzdušje pred izidom svoje nove skladbe, je Adele v živo na instagramu odgovarjala na vprašanja oboževalcev. Te je zanimala med drugim njena ljubezenska preteklost, kar je pevko nekoliko zmedlo. Njeno intimno življenje je v zadnjih letih pritegovalo kar precej pozornosti. Pred kratkim je za Vogue spregovorila o svoji novi ljubezni. V intervjuju je priznala, da je vmes hodila z drugimi moškimi. Oboževalci so to opazili, zato so jo med klepetom na instagramu dobro izprašali. Eden jo je vprašal, s koliko moškimi je spala, a je vprašanje postavil v slengu, zato ga ni razumela. "Kaj je moja številka teles? Kaj to pomeni?" je odvrnila in njen odziv je postal hit na družbenih omrežjih. Mnogi se strinjajo, da ta podatek ni za javnost, zato je prav, da ga je obdržala zase. Adele ima te dni polne roke dela.

Z leti je Adele, daleč od oči javnosti, izgubila skoraj polovico telesne teže, menda s famozno sirtuinsko dieto. Vmes je gostila oddajo Saturday Night Live in se na odru prvič predstavila kot voditeljica. V tem času je nekaj besed namenila tudi svoji vitki postavi in s tem prvič zares javno spregovorila o svoji novi podobi. "Vem, da sem videti precej drugače, odkar ste me nazadnje videli. Pravzaprav sem zaradi omejitev, ki jih je s seboj prinesel novi koronavirus, med njimi tudi prepoved potovanj, morala potovati z manj prtljage, zato sem lahko pripeljala samo polovico sebe. In to je polovica, ki sem jo izbrala," se je pošalila zvezdnica.

Profimedia

Sirtuinska dieta je bila po njeni uspešni izgubi kilogramov v Hollywoodu nekaj časa prava uspešnica. Sestavljena je iz živil, ki menda aktivirajo proteine sirtuine, ti pa naj bi spodbujali večjo porabo maščobe in tako sprožili hujšanje. Oboževalci si sicer niso povsem edini v tem, ali jim je manekensko vitka podoba všeč. Ko je Adele prišla na sceno, so svetovni mediji o njej poročali kot o glasbenici, ki premika meje in briše stereotipe o tem, kako mora biti videti prava pop zvezda. Prišla je z vsemi svojimi oblinami, karizmo, izjemnim glasom in s komadi, ki so nas dregnili naravnost v šibke točke. Osebna trenerka in prehranska strokovnjakinja Camila Goodis, ki pri oblikovanju postave svetuje številnim zvezdam, trdi, da je pevka kilograme izgubila predvsem zaradi spremenjenih prehranjevalnih navad.

​Easy on me na poti do novega rekorda

​Spoznala jo je pred sedmimi leti preko Aide Fields, žene Robbieja Williamsa. Pravi, da zvezdnica ni shujšala zato, da bi bila videti lepša, ampak ker si je želela več energije. To potrebuje tudi zaradi svojega sina. Sirtuinska dieta je, kot rečeno, sestavljena iz živil, ki menda aktivirajo proteine sirtuine, ti pa naj bi spodbujali večjo porabo maščobe in tako sprožili hujšanje. Sirtuini, trdi Goodisova, ščitijo celice, zmanjšujejo vnetja v telesu in upočasnijo staranje. Dieta je tako zelo priljubljena zato, ker je prehransko precej pestra, a zares preprosta seveda ni. Med živili, ki jih je med hujšanjem dovoljeno uživati, so tudi temna čokolada s 85 odstotki kakavovih delcev, rdeče vino, kapre, agrumi, jabolka, peteršilj, kurkuma, ohrovt, borovnice, zeleni čaj, kava, čebula in orehi. Dieta je razdeljena v dve fazi. Prva traja en teden, ko je dovoljeno zaužiti le tisoč kilokalorij na dan. Prve tri dni lahko spijemo samo tri sokove na dan, v glavnem iz ohrovta, zelene, rukole, peteršilja, limone, ali zeleni čaj, v tem času lahko pojemo le en večji obrok, sestavljen iz dovoljenih živil. Priljubljen je puran z žajbljem, kaprami in peteršiljem ali piščanec z ohrovtom. Lahko si privoščite tudi kozice z ajdovimi rezanci. Po tem času lahko do konca tedna vnos kalorij povečate na 1500. Druga faza traja 14 dni. V njej gre za vzdrževanje, med katerim se začne izgubljati teža. Dnevno lahko pojemo tri obroke iz dovoljenih živil in spijemo en zeleni sok.

Profimedia

Kaj še vemo o Adele? To, da se je rodila najstniški materi samohranilki v Tottenhamu. Peti je začela pri štirih letih in kmalu, kot pravi sama, razvila pravo malo obsedenost z glasovi. Rada je oponašala skupino Spice Girls, ki jo označuje za pomemben vpliv v svojem glasbenem razvoju. To se nekaterim zdi nepojmljivo. Rada je oponašala tudi pevko Gabrielle, mama pa ji je v ta namen izdelala črno prevezo za čez eno oko, s kakršno Gabrielle skriva močno povešeno veko. Ob spominu na to domislico ji je danes nerodno, pravi. Z mamo sta se veliko selili in na koncu pristali v Norwoodu, o katerem je pri 16 letih celo napisala pesem. Kot prelomni trenutek svoje kariere označuje koncert pevke Pink na akademiji v Brixtonu.

Reuters

"Predstavljala je album Missundaztood. Stara sem bila okoli 13 let. Še nikoli nisem nikogar slišala tako dobro peti v živo. Njen glas me je zadel. Počutila sem se kot v tunelu," pripoveduje o svojem viru navdiha. Po daljši pavzi je nato glasno počilo leta 2015, ko se je Adele na sceno vrnila s skladbo Hello in sprva razklala poslušalce, ki se kar niso mogli poenotiti, ali pevka prodaja instantno trpljenje, ki je nekoč bilo avtentično, danes pa je predvsem strateško in zaslužkarsko. Kakor koli že, skladba Hello je na youtubu do danes zbrala že skoraj tri milijarde ogledov. Nova skladba Easy on me pa je v prvih desetih urah po premieri zabeležila okoli 20 milijonov ogledov. Presneto dobro kaže tudi tokrat. 

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta