(AVDIO in VIDEO) Podkast Večer v živo z Marušo in Boštjanom Potokarjem: "Access barsi® kot čarobna paličica"

Maja Furman
12.02.2021 10:00
V novi epizodi podkasta Večer v živo smo tokrat predstavili metodo, ki jo naša sogovornika opisujeta kot čarobno paličico.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maruša in Boštjan Potokar.
Večer

Maruša in Boštjan Potokar sta mojstra metode Access bars®. Gre za lahkotno in enostavno tehniko, ki so jo pred skoraj tremi desetletji razvili v Ameriki, in pri kateri z nežno stimulacijo 32 točk na glavi vstopamo v podzavest in spreminjamo nepodporne vzorce v take, ki nam pomagajo ustvarjati želeno realnost. Maruša in Boštjan, pravita, da so Access barsi® kot čarobna paličica. 

Pogovoru prisluhnite na povezavi TUKAJ.

Kaj to pomeni in kako delujejo?

Boštjan: "Na glavi imamo 32 točk, ki predstavljajo različna področja našega življenja; denar, kontrolo, staranje, ustvarjalnost, zdravljenje itd. Z nežnimi dotiki na te točke se pospeši in sprosti omejitve na področju življenja, ki je povezano s točko, ki se je dotikamo. Na ta način se vse, kar nas omejuje, da bi živeli polno, lepše, bolj zadovoljno in da bi se nam to prikazalo v življenju, začne topiti. Proces se dogaja na podzavestnem nivoju. Tisti, ki prejema tretma Access barsov®, leži sproščeno, lahko se pogovarja ali celo zaspi, medtem pa energije opravijo svoje delo. Med tretmajem naši možgani že po nekaj minutah preidejo v theta stanje, ki pomeni globoko sproščenost. Če povem bolj preprosto, gre za stanje, v katerem smo tik preden zaspimo, ko telo spi, glava in misli pa še delujejo. To je najbolj zdravilno stanje in v njem se dogajajo vse te spremembe – raztapljanje blokad na različnih področjih, ki jih povzroči metoda Access bars®. Po tretmaju se boste v najslabšem primeru počutili, kot da ste pravkar prejeli najboljšo masažo v življenju. V najboljšem pa se bo vaše celotno življenje spremenilo v nekaj večjega. Življenje postane bolj dinamično, lahkotno in odpre se več možnosti in izbir."

Barse si lahko izmenjujemo. Kaj to pomeni?

Maruša: "Večina nas je bila naučenih, da v življenju samo dajemo in redkeje sprejemamo. Ta tehnika pa omogoča, da medtem ko podarjate barse, te tudi prejemate. To pomeni, da ko izvajate barse na nekom, hkrati »zaganjate« barse tudi na sebi. To je dvosmerna cesta, kjer podarjamo in hkrati prejemamo. In kaj se zgodi? Saj veste, pravijo, da se nasprotja privlačijo. To pomeni, da se vse blokade in omejitve, ki jih imamo z osebo, s katero si izmenjujemo barse, na podzavestni ravni brišejo tudi nam. Postanemo lažji, lahkotnejši, ne nosimo več bremen itd. Z nežnimi dotiki po glavi raztapljamo vse te omejitve, poglede, razna stališča itd. In kot tudi vemo, da se spremembe ne zgodijo čez noč, je tudi pri barsih potrebno, da se jih izvaja čim večkrat. Zato so izmenjave zelo dobrodošle. Barse si izmenjujemo z ljudmi, ki so že opravili delavnico oziroma izobraževanje in tudi z otroki. Saj je izmenjava barsov z njimi še bolj učinkovita."

V soboto, 27. 2., bosta na Večeru v živo izvedla spletno delavnico Access bars®. Se lahko vanjo vključi vsak, tudi otroci?

Boštjan: "Nobene omejitve ni, dobrodošli so vsi."

Je potrebno kakšno duhovno predznanje, npr. veščina meditacije in podobno?

Boštjan: "Tudi nobeno predznanje ni potrebno. Tehnika Access bars®je res zelo enostavna tehnika. Ljudje smo kar malo nagnjeni k temu, da radi zakompliciramo stvari, tudi zato, da bi le-te izgledale bolj učene. Vendar so Access barsi® res zelo preprosti, celo tako zelo, da marsikdo sploh ne more verjeti, da so zato lahko tudi tako učinkoviti. Vendar delujejo! Ravno zato se jih lahko nauči vsakdo, zanje ni starostne omejitve. Otroci so zelo dobrodošli, ker so zelo pretočni, saj si še niso ustvarili blokad, prepričanj in stališč. Na primer : Petleten otrok pride na delavnico, pogleda risbo s točkami na glavi, prime te točke na glavi in energije stečejo. Otrok se ne sprašuje, ali je prijel prav, kako bi moral narediti itd. Otrok samo neobremenjeno prime točke in energije stečejo. Otroci so naši učitelji."

Maruša: "In ko smo se voljni učiti tudi od njih, se lahko marsikaj spremeni. Od otrok se naučimo biti izven reakcije, naučimo se iti v akcijo."

{infobox-gray}153089{/infobox-gray}

Kaj lahko naši udeleženci pričakujejo po zaključeni delavnici?

Maruša: "Na delavnici se bodo udeleženci naučili izvajati Access bars® tretma; dvakrat ga bomo podarjali in dvakrat prejemali. Po končani delavnici prejmejo certifikat, ki je veljaven po celem svetu. Takoj lahko začnejo uporabljati barse. Na delavnici dobijo tudi shemo, ki je nekakšen načrt ali 'plonkec', kot se rada pohecava. Po pridobljenem znanju lahko profesionalno izvajajo tretmaje in si odprejo oziroma registrirajo tovrstno dejavnost."

Boštjan:  "Vsak udeleženec prejme tudi priročnik na šestdesetih straneh, ki ga lahko bere vedno znova in vsakič bo branje oziroma razumevanje prebranega drugačno, odvisno od zavedanja oziroma stopnje osvojenega znanja."

Maruša: "Še to morava poudariti; ker se bo delavnica izvajala preko spleta, morata biti na lokaciji dva udeleženca. Eden od udeležencev je lahko otrok, ki bo izvajal barse, o tem naj starši presodijo sami, drug udeleženec pa naj bo odrasla oseba. Polovica delavnice je praktični del, zato morata biti prisotni dve osebi, da bosta lahko delali izmenjavo. Z Boštjanom bova ves čas prisotna na daljavo in bova celoten proces tudi energijsko podpirala. Med delavnico bo tudi odmor za kosilo."

Boštjan: "Dobrodošli vsi, midva se že zelo veseliva."

Več vsebine vas čaka v podkastu Večer v živo. Pogovor je vodila Maja Furman

Spremljajte dogodke Večer v živo na spletni strani www.vecer.com/vzivo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta