Če vaš partner opravlja ta poklic, obstaja večja verjetnost, da vas bo prevaral

A.L.
05.09.2019 12:59

Razlogov za varanje je veliko, ena od raziskav pa kaže, da naj bi na to imelo vpliv tudi delo, ki ga opravljate. Obstajajo namreč delovna mesta, na katerih posamezniki pogosteje varajo svoje partnerje. To so ugotavljali na portalu Ashley Madison, ki velja za enega vodilnih na področju zmenkov poročenih ljudi. Povsem mogoče je, da vas bodo rezultati presenetili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Najpogosteje naj bi varale ženske, zaposlene v zdravstvu, k čemur pripelje kombinacija stresa in naravnega odziva nanj. Drugače je pri moških. Najpogosteje naj bi varali tisti, ki delajo v obrtništvu. Isabella Mise s portala Ashley Madison pojasnjuje, da je s tem poklicem povezan nereden delovni čas in izmensko delo. Na ta način se lahko pred partnerjem lažje skrijejo in ohranjajo afero.
Na drugem mestu po pogostosti varanja so med ženskami tiste, ki so zaposlene v šolstvu, med moškimi pa predvsem računalničarji, je pokazala raziskava. Sledijo moški in ženske, ki delajo v podjetniških vodah, na četrtem mestu pa so se znašle ženske, ki se ukvarjajo s financami, in moški, ki se ukvarjajo s storitvenimi dejavnostmi.
Če ste poročeni s socialno delavko, bodite, sodeč po raziskavi, pozorni, da vas ne prevara. Ženske v tem poklicu so se namreč znašle na petem mestu, družbo pa jim delajo moški, ki se ukvarjajo s financami. Na šestem mestu najdemo ženske, ki delajo v storitvenih dejavnostih, in moške, ki se ukvarjajo s trženjem.
Raziskava portala Ashley Madison je na sedmo mesto uvrstila ženske, ki se ukvarjajo z informatiko, in moške zdravstvene delavce. Sledijo ženske s področja trženja in komunikacij ter moški odvetniki. Sodeč po raziskavi so k varanju nagnjene tudi ženske v obrtništvu in moški v šolstvu, ki so se znašli na devetem mestu.
Na deseto mesto so raziskovalci uvrstili odvetnice in moške, ki se ukvarjajo z umetnostjo. Na predzadnjem mestu kraljujejo ženske umetnice in moški, ki se ukvarjajo s kmetijstvom. Na rep lestvice so se uvrstile ženske v politiki in moški socialni delavci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta