"Stokanje" med spolnim odnosom: Kdaj so ženske najbolj glasne in zakaj?

K. Š.
29.08.2019 11:33

Že dolgo je znano, da večini moških ustreza, če ženska med seksom glasno "prede". Pa taki glasovi vedno izražajo ugodje ali gre za zavajanje?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V postelji ...
Profimedia

S tem vprašanjem se je ukvarjala ekipa raziskovalcev z angleške univerze Lancashite. V zanimivi študiji je sodelovalo 71 žensk, starih med 18 in 48 let.
Raziskovalci so ugotovili, da večina žensk v postelji glasno vzdihuje, a ne nujno takrat, ko doživljajo orgazem. 66 jih je priznalo, da z "zvoki ugodja" pospešujejo orgazem partnerja, kar 87 odstotkov žensk to počne tudi zato, da stimulirajo svoje počutje - ko stokajo, se po njihovih besedah počutijo bolj seksi in samozavestne.
Raziskava potrjuje, da največ žensk orgazem doseže že med predigro, najbolj glasne pa so pred in med orgazmom moškega. Ob tem v spolnost ženske stokanje vključijo tudi zato, da v postelji prekinejo "dolgčas", ki ga povzroči nenehna tišina. Patty Brisben, seksualna terapevtka, ženskam ob tem svetuje, naj stokanja in kričanja ne uporabljajo takrat, ko si želijo, da bi partner "končno zaključil". Stokajo naj le takrat, ko je spolni odnos zares dober. "Ženske naj prevzamejo odgovornost za svoje uživanje in svojega moškega naučijo, kako se stvarem streže," še svetuje Patty Brisben.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta