Fitbit pod okrilje Googla za 2,1 milijarde dolarjev

Gregor Grosman Gregor Grosman
01.11.2019 18:16
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Družba Google je objavila, da bo ameriškega proizvajalca nosljive elektronike, podjetje Fitbit, prevzela za 2,1 milijarde dolarjev. Višji podpredsednik za razvoj naprav pri Googlu Rick Osterloh je povedal, da je to priložnost za družbo, da še več investira v področje nosljive elektronike in predstavi lastne izdelke na trgu. Obvestilo o nakupu je prišlo le nekaj dni za tem, ko je Reuters poročal, da tečejo pogovori za prevzem. 
Fitbit naj bi se Googlu pridružil podobno kot pred časom družba Nest. Fitbit je ob tem izpostavil, da bodo še naprej zasebnost in varovanje fitnes podatkov jemali zelo resno in da jih ne nameravajo prodati. "Zdravstveni in fitnes podatki, ki jih je zbrala družba Fitbit, ne bodo uporabljeni za Google oglaševanje," je sporočila družba.
Prevzem družbe je smiseln, saj Googlu v minulih letih nikakor ni uspelo, kljub večkratnim poskusom, prodreti na področje nosljive elektronike. S Fitbitovimi izdelki pa so uporabniki bili zelo zadovoljni. Skupaj želijo sedaj predstaviti alternativo Applovi pametni uri Apple Watch. Google prinaša močno razvojno podporo in izkušnje na področju programske opreme, kar bi lahko pripomoglo ko temu, da bodo nove generacije izdelkov še manjše in z integriranim operacijskim sistemom Android.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta