(FOTO) Futuristično: To je prvi Teslin električni pick-up

Gregor Grosman Gregor Grosman
22.11.2019 16:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tesla

Težko pričakovano razkritje Teslinega prvega električnega pick-upa, imenovanega Cybertruck, je zaznamovala nekoliko neposrečena demonstracija odpornosti vgrajenih oklepnih stekel, kar pa ni prav nič zmanjšalo splošnega navdušenja prisotnih glede novega vozila, ki ga je danes predstavil Elon Musk. Kljub temu so delnice na borzi nekoliko izgubile na vrednosti.
{embed_youtube}https://youtu.be/kNlhcLYcr2I{/embed_youtube}
"Presneto. Morda je bilo to malce premočno," je Musk dejal po tem, ko je kovinska krogla, ki jo je v steklo zalučal njegov glavni dizajner  Franz von Holzhausen, naredila luknjo. Za tem je prvi mož Tesle svojemu oblikovalci dovolil še en poskus, tokrat je ciljal v zadnje steklo, a se je scenarij ponovil. "Krogla ni šla skozi, to je pozitivno. Še je prostor za izboljšanje," je Elon Musk komentiral spodleteli poskus, saj je med predstavitvijo obljubljal, da lahko armirano steklo zadrži tudi 9 mm izstrelke. 

Reuters
Tesla
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta