(FOTO) Iz New Yorka v London v devetdesetih minutah: Virgin Galactic razkril načrte z nadzvočnim Mach 3

Gregor Grosman Gregor Grosman
04.08.2020 15:38

Mach 3 bo imel delta obliko kril, v kabini bo prostora za med 9 in 19 potnikov, letel pa bo na višini večji od 18.000 metrov. Letalo bodo zasnovali tako, da bo lahko uporabljalo obstoječo letališko infrastrukturo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Virgin Galactic razkril dizajn nadzvočnega letala Mach 3
Virgin Galactic

7 februarja 1996 je potniško letalo concorde postavilo rekord za najhitrejše prečkanje atlantskega oceana, ko je iz New Yorka v London priletelo v dveh urah, 52 minutah in 59 sekundah. Richard Branson, prvi mož družbe Virgin Galactic, ki se je sicer zapisala vesoljskemu turizmu, pa je sedaj razkril načrte letala, ki ga šele razvijajo, to pa naj bi enako pot zmoglo opraviti v polovičnem času, torej uri in pol.

Virgin Galactic
Virgin Galactic

Na rob vesolja

Sicer je Virgin Galactic že v drugem četrtletju na borzi zabeležila padec vrednosti njihovih delnic, to pripisujejo predvsem nezadovoljstvu vlagateljev, da jim še ni uspelo vzpostaviti komercialnega vesoljskega turizma. Branson je ob tem napovedal, da bodo prvi polet v vesolje izvedli v prvem četrtletju prihodnjega leta. Nedavno so tudi predstavili dizajn potniške kabine plovila SpaceshipTwo, s katerim bodo njihovi potniki poleteli na rob vesolja.

SpaceShipTwo 
Virgin Galactic
Reuters
Reuters
Reuters
Virgin Galactic
Virgin Galactic
Virgin Galactic
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta