To je glavni razlog, zaradi katerega ženske varajo svojega partnerja

A.L.
12.11.2019 14:18

Medtem ko afere marsikateri ženski vendarle potrkajo na vest, pa jih je kar 68 odstotkov odgovorilo, da pri tem ne čuti nobene slabe vesti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Spletno družbeno omrežje Ashley Madison je preučevalo glavni razlog, zakaj ženske varajo svoje partnerje. Ženske naj bi se sicer počutile dobro od dejstvu, da so v zakonu, pri tem pa se težko navadijo na monogamijo, omenjeni portal povzemajo tuji mediji. Prav zato pogosto iščejo srečo drugje, je pokazala raziskava, v katero je bilo vključenih 2000 žensk.

Želijo si čustvene stabilnosti, vendar ...

Raziskava z naslovom The Good Wife Study je pokazala, da naj bi večina žensk varala predvsem zato, ker se jim monogamija ne zdi spolno privlačna. Izkazalo se je, da si od svojih partnerjev želijo čustvene stabilnosti, zatakne pa se pri spolnosti. Tam naj bi si ženske pogosto želele še kaj oziroma še koga več.
Kar 43 odstotkov žensk je v raziskavi navedlo, da v zakonu vztrajajo zaradi otrok. Večina anketirank je svoje zakone opisala kot aseksualne, pri čemer jih je 64 odstotkov potrdilo, da se v svojih primarnih razmerjih počutijo seksualno zanemarjene. 47 odstotkov žensk je priznalo, da redko ali nikoli ne dobijo oralnega spolnega odnosa od svojega partnerja, medtem ko jih je 40 odstotkov priznalo, da nikoli ne doživi orgazma.
Raziskava je pokazala še, da čeprav je tretjina žensk razmišljala o ločitvi, v resnici ni imela pravega namena oditi. Mnoge med njimi celo verjamejo, da jim je iskanje spolnosti izven zakona pomagalo ohranjati razmerje. In medtem ko afere marsikateri ženski vendarle potrkajo na vest, pa jih je kar 68 odstotkov odgovorilo, da pri tem ne čuti nobene slabe vesti. Kljub nenehnemu iskanju afer, jih 74 odstotkov še vedno ljubi svojega partnerja. In še zadnja ugotovitev raziskave - običajno se afera začne po sedmih letih zakona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta