(TOTI LIST) Aplikacija Ivanka je tu!

Toti list
13.07.2020 11:43

Še pred nekaj dnevi so o mobilni aplikaciji za sledenje okužbam z novim koronavirusom razpravljali poslanci v državnem zboru, danes vam vse podrobnosti te učinkovite iznajdbe, ki si jo boste kmalu lahko naložili na svoje telefone in ki bo rešila številna življenja, predstavljamo v Totem listu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kaj torej prinaša aplikacija Ivanka, ime je dobila po našem predsedniku vlade, zoper katero po nepotrebnem protestira celotna opozicija? Medtem ko boste pri kosilu, v trgovini ali med sprehodom, se bo na zaslonu vašega mobilnika prikazala določena ikona, če bo vaše življenje ogroženo. Da bi preživeli, vsak trenutek preverjajte, katera črka se vam izpisuje namesto operaterjeve oznake in samo sledite navodilom, ki vam jih bo podal izbrani politični predstavnik.

Pomen znakov, ki nadomeščajo operaterja

Če je znak operaterja izginil in ga je nadomestil eden od spodnjih, potem se je na vaš mobilnik priklopil/-a ...
P - Policija. Novi notranji minister Hojs ocenjuje, da ste komunist. Obiščite najbližjo policijsko postajo.
S - Sova. Preverite, ali je pred vašim poslopjem kombi selitvenega ali čistilnega servisa. V težavah ste.
ZI - Zdravstveni inšpektorat. Sumijo, da ste na pikniku, brez maske in socialne distance. Prihajajo po vas.
K - Klet. V vašo aplikacijo boste dobili več sto izbranih misli intelektualcev iz najbolj znane slovenske kleti.

Kako ravnati, ko se aktivirajo varuhi?

1 Ko vas začne na nevarnost opozarjati ikona z obrazom predsednika republike Boruta Pahorja, ni večje nevarnosti. Predsednik sporoča: "Ajde, miška mala, gremo malo v naravo. Če se boste več gibali in sprehajali ob Kolpi, boste tudi več fotografij objavili na instagramu."
2 Opozorilo predsednika vlade, kar pomeni, da vas je aplikacija locirala na protestu: "Če se nemudoma ne umaknete domov, vaš čaka usoda RTV Slovenija. Prejeli ste tudi najstrožjo možno kazen - poldnevno druženje z Viktorjem Orbanom in Aleksandrom Vučićem."
3 To opozorilo je dokončno in nepreklicno in velja do preklica: "Morda sem notranji minister, možno pa je, da tudi nisem. A to ne spremeni dejstva, da ste nepreklicno okuženi. Če boste pisno zagotovili, da niste del globoke države, bomo nepreklicno okužbo preklicali. Vse jasno?"
4 Če se v času poletja ta del aplikacije ne bo sprožil, ne gre za napako - uradni govorec je na Krku, kar pomeni, da Hrvaška ne bo uvrščena na rdeči seznam. Želimo vam prijetno bivanje pri sosedih, pa brez stikov z drugimi nacijami in kulturami in seveda uživajte, dokler še lahko.
5 Poleg številke 7 edina dama v aplikaciji, zato pozorno poslušajte: "Če bi mene poslušali, bi bila taka aplikacija nepotrebna. Zato še zadnjič: ne potujte nikamor, ne družite se z nikomer. Če pa imate v bližini kakšno konzervo, se zaprite vanjo. Ne oklevajte!"
6 Pozor, oglaša se prva linija nacionalne zdravstvene obrambe: "Maske so obvezne, lahko pa tudi niso. Maske enkrat pomagajo, drugič pač ne. Zaupajte nam ali pa lastni presoji in nikakor ne pozabite, da sem jaz direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje!"
7 Ogroženo zdravje nacionalne varnosti! "Zadnji čas je, da si oblečete rumeni jopič ali da se pridružite vardi in se odpravite na mejo, kjer boste lahko domovino obvarovali pred vnosom vsakršnega virusa, zlasti migrantskega! Na mejo se lahko podate tudi v lovski uniformi."
8 Sporočamo vam, da je prišlo do napake v aplikaciji. Ne klikajte po Andreju, on ni naš. Sumimo, da je Ljudmila Novak vdrla v aplikacijo in namesto Aleksandre Pivec naložila šefa konzularnega sektorja MZZ. Ta bo začasno, dokler ne odstranimo virusa, nadomeščen z diamantom.
9 Gospodarski minister Zdravko Počivalšek vam svetuje, da si takoj nadenete zaščitno masko iz prtička in kuhinjskih elastik. Če vas med uporabo aplikacije obišče NPU in pridrži, boste vsaj nekaj časa na varnem. "Do božiča boste umrli, če ne podprete SMC," še svari Počivalšek.

Vklop letalskega načina/airplane mode

Če se bo vklopil ta način, bo Matej Tonin z Brnika in Aviana dvignil vojaška letala, ki bodo oznanila nepreklicni konec epidemije. Če bodo letela vzvratno, to pomeni, da je konec epidemije preklican.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta