(TOTI LIST) Ekskluzivni intervju z vladnim profilom: "Malo nekaj cvilijo, potem pa je vse po naše"

Urban Urošija
01.06.2020 10:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zaradi vse večjega navdušenja slovenskega ljudstva nad vladnim twitter računom oziroma profilom @vladaRS se je v uredništvu našega lista porodila naravnost genialna ideja, da bi z njim naredili intervju. In je nastal.
Spoštovani vladni profil, kje delujete, kako živite?
"No, precej osamljeno, saj veste, da me upravljajo v kleti na Trstenjakovi ... ah, oprostite, pomota, na uradu vlade za komuniciranje. Direktor urada Uroš Urbanija je moj dober prijatelj, pa mi je dal službo. Moram priznati, da je bila moja kariera bliskovita - najprej sem bil profil stranke SDS, nato sem bil profil tistega znamenitega kriznega štaba, zdaj pa sem že nekaj časa uradni vladni profil. Bleščeča in hitra kariera, kajne?"
Mnogi bi rekli, da je prehitra, vsaj pri tvitih, ki jih objavljate. Da so prsti hitrejši od misli ...
"To mislite na tisti zadnji tvit, da naj okuženi starčki v domovih kar tam umrejo, brez bolnišničnega zdravljenja, ker se jim življenje že tako ali tako izteka? Nekaj razburjenja je bilo, res. Ampak vse resne družbe ne morejo prosperirati, če imajo ljudi, ki niso fit. Nemčija, denimo, je imela nekaj desetletij nazaj 'operacijo T4', s katero so iz družbe na zelo različne načine izločevali take, od katerih država nima koristi, ampak samo stroške, mi imamo pač domove za ostarele. Samo pomislite, koliko bi vas, davkoplačevalce, stalo, če bi okužene stare zdravili v bolnišnicah? To je vaš denar! A je tako težko na stvari pogledati tudi z druge strani?"

Ilustracija Ciril Horjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta