(VIDEO) Osupljivo odkritje: Zaprta vrata med spanjem vam lahko rešijo življenje

A.L.
06.11.2019 14:37

Da bi ljudem pokazali, kako pomembno je poskrbeti, da so vrata med spanjem zaprta, so izvedli preizkus.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Četudi obstajajo številni razlogi, zaradi katerih se vam puščanje odprtih vrat med spanjem zdi dobra ideja, je morda pametno, da jih začnete zapirati. Že res, da odprta vrata omogočajo, da, denimo, slišite otrokov jok ali vlomilca, ki brska po vaši hiši. A kot pojasnjujejo na ameriškem inštitutu za zaščito pred požari (FSRI), so v primeru, da hišo zajame požar, zaprta vrata edina ovira pred ognjem, dimom in smrtonosnim ogljikovim dioksidom.
{embed_youtube}https://youtu.be/bSP03BE74WA{/embed_youtube}
Na inštitutu ob tem pojasnjujejo, da je bil pred štiridesetimi leti povprečen čas, v katerem so ljudje uspeli pobegniti iz goreče hiše, okoli 17 minut. Danes je to povsem drugače. Večina pohištva je izdelana iz lahko vnetljivih materialov, kar pomeni, da imate le tri minute časa, da se rešite. Da bi ljudem pokazali, kako pomembno je poskrbeti, da so vrata med spanjem zaprta, so izvedli preizkus. V sobi, v kateri so ena vrata zaprta, druga pa odprta, so zanetili ogenj. S posnetka je dobro razvidno, da imajo tisti, ki imajo vrata spalnice zaprta, bistveno več možnosti za preživetje požara.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta