(VIDEO) Pentagon uradno objavil posnetke neznanih letečih predmetov

M.R.
28.04.2020 11:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ameriško obrambno ministrstvo je objavilo tri videoposnetke, na katerih naj bi bili neznani leteči predmeti, poroča televizija CNN. Posnetki prikazujejo predmete, ki se premikajo izjemno hitro, posneli pa so jih z infrardečo kamero. Dva video zapisa vsebujeta tudi zvočne reakcije članov ameriške vojaške flote, ki so v strahu komentirali, kako hitro se predmeti premikajo. Eden izmed glasov ocenjuje, da bi lahko šlo za dron. 
Že pred tem je posnetke objavila zasebna družba, vojaška mornarica pa je pristnost posnetkov potrdila, uradno jih je objavila šele zdaj. To je po besedah predstavnice Pentagona Sue Gough storila zato, da bi odpravili vsakršne dvome javnosti glede tega, ali gre za resnične posnetke in kaj je mogoče na njih videti. 
{embed_youtube}https://youtu.be/auITEKd4sjA{/embed_youtube}
Dodala je, da so ugotovili, da z objavo teh do zdaj tajnih zapisov ne morejo razkriti nobenih občutljivih podrobnosti o svojih vojaških zmogljivostih. 
Prve posnetke neznanih letečih predmetov je sicer že v letih 2017 in 2018 objavila družba To The Stars Academy of Arts & Sciences, katere lastnik je nekdanji glasbenik znane skupine Blink-182 Tom DeLonge
Eden izmed pilotov, ki je leta 2004 opazil NLP, je leta 2017 za CNN dejal, da se je objekt gibal s tolikšno hitrostjo, da je ni uspel pojasniti. "Ko sem se mu približal, je neverjetno pospešil proti jugu in nato izginil v manj kot dveh sekundah," je povedal upokojeni pilot David Fravor
V preteklosti je imel Pentagon več programov za preučevanje posnetkov bližnjih srečanj ameriških pilotov z NLP-ji. Enega takšnih je vodil Luis Elizondo, ki je leta 2017 za CNN povedal, da obstajajo zelo prepričljivi dokazi, da v vesolju nismo osamljeni. 
Nekdanji senator Nevade Harry Reid, ki je začel enega izmed programov pregledovanja posnetkov bližnjih srečanj, pa je v ponedeljek izrazil zadovoljstvo nad objavo posnetkov.  Dejal je, da morajo ZDA te posnetke podrobno pregledati in oceniti morebitne posledice na nacionalno varnost države. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta