Nasvet modne svetovalke: Proč s pižamami in grdimi trenirkami

Saša Britovšek
14.12.2020 07:26
Estetika nas lahko dvigne in pomaga obvarovati, da ne obupamo, tudi videz pomaga pri dobremu počutju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Mama, učiteljica, vzgojiteljica, gospodinja in zaposlena ženska te dni postaja tudi zaskrbljena iskalka božičnih daril. Družbene vloge se pri večini predstavnic nežnejšega spola v teh dneh kopičijo ena na drugo. Ob ​skrbi za zdravje in materialne dobrine je tudi skrb zase, vprašanja, kako poskrbeti za svojo ženskost.

Lorella Flego tudi doma nosi rdečo šminko: "Tako se bolje počutim." Foto: ZEN
Zen

Da bi vse lažje prenesle, naj ne pozabijo na svoj videz, svetuje modna poznavalka Lorella Flego. "Preko svojih spletnih portalov skušam ženske spodbujati, naj nikar ne pozabijo na estetiko. Ta nas dejansko lahko dvigne in pomaga takrat, ko smo obupane. Proč torej s pižamami in grdimi trenirkami štiriindvajset ur na dan, pa ne zaradi drugih, ampak samo zaradi sebe." Na srečo televizijska voditeljica opaža tudi borbenost in vero, da se bo s časom vendarle življenje vrnilo v normalne tirnice. Ter da ženske več kupujejo po spletu, kar so že ob spomladanskem valu epidemije.

​Svetla oblačila in lep kos nakita

Kako torej za estetiko in zadovoljen videz poskrbeti doma, ko nam vendarle najbolj prav pridejo udobna oblačila, tem pa običajno ne posvečamo veliko pozornosti? "Zanimivo, kako so se tudi blagovne znamke dobro organizirale, vsaka ima že linijo oblačil za dom, ki vsebuje lepe trenirke. Da ne bo pomote: sem za trenirko, a naj bo lična, ker imamo doma veliko ogledal, in ko gremo mimo, je kar dobro, da se nam dvigne samozavest. To močno vpliva na vse odnose in tudi na delo od doma. Sama veliko ustvarjam za računalnikom in prav smešno je, da imam tudi zdaj na sebi rdečo šminko. Ampak povem vam: tako se bolje počutim." Ob udobnih oblačilih imajo veliko težo tudi drobni dodatki, ki razveselijo žensko dušo. Po Lorellinem nasvetu je na prvem mestu spodnje perilo, ki ga žal prevečkrat zanemarjamo. "Perilo pomeni dotik kože in res je pomembno, da je lepo, čisto in udobno. Potem bi dodala kakšen lep kos nakita, zdaj imamo večino časa spete pričeske, ker smo doma in je tako bolj udobno, torej dodamo lepe uhane, ki nas ne bodo ovirali denimo pri kuhanju. In nujno negujmo roke, ker so naša vizitka."

Na srečo smo generacija, ki v primerjavi s prejšnjimi tako ali tako večino časa preživi v udobnih oblačilih. Na naravne in prijetne materiale nas spomni tudi sogovornica. "Bombaž, svila in volna so na prestolu, kar je seveda super. Pametno je tako vlagati v puloverje iz kašmirja, ker so večni, v svetlejše trenirke zato, ker so manj turobne, in v dobre hlačne nogavice. Tudi takšne z lureksom glede na to, da je december in doma prav gotovo nosimo tudi kakšno tuniko."

Visoka moda ne pozna krize

V svetu mode, sploh ko gre za vrhunske blagovne znamke, pa kljub svetovni krizi ni zaznati upada prodaje. Posel ne glede na vse cveti in tudi modne revije se niso ustavile. "Zanimiv pojav, kajne? Pred kratkim sem v intervju priljubljene modne oblikovalke Elisabette Franchi prebrala, da je med prvim valom epidemije na spletu največ prodala večernih oblek. To pomeni, da so si ženske vseeno želele biti lepe in urejene, kljub temu da so bile doma. Mislim, da so zdaj majhne stvari nujno potrebne. Tiste lepe, drobne, nežne, lesketajoče se stvari, ki dvignejo moralo. Če bomo pozabili ali dali na stran vse, kar je lepo, bomo zelo hitro zdrsnili v depresijo. Tega ne potrebujemo in da, postavimo sebe na prvo mesto."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta