Pijete kavo na prazen želodec? Preberite, kaj počnete svojemu telesu

L.P. L.
04.08.2019 06:17

Ali ste vedeli, da jutranja kavica, če jo pijete na tešče, lahko privede do mnogih, tudi resnih bolezenskih težav?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črna kava na tešče vam ne bo naredila usluge.
Profimedia

Skodelica kave na prazen želodec lahko škoduje našemu telesu in to je dejstvo, pravijo strokovnjaki. Ko se prebudimo, nikakor ne bi smela biti prva stvar, ki jo zaužijemo, kava. Ta lahko močno razdraži želodec, in če je to početje dolgoletno, lahko pusti tudi trajne posledice, kot je na primer pekoča zgaga.
Če želite shujšati in namesto zajtrka pijete le kavo, ne delate prav. Ko pijete kavo na prazen želodec, se ustvari želodčna kislina, ki razgrajuje hrano. A ker v želodcu hrane ni, ne opravi svojega dela in ta kislina lahko s časom poškoduje stene želodca.

Jutranja kava na prazen želodec ne zagotovi energije

Ni res, da bi jutranja kava na tešče zagotovila dovolj energije. Če je želodec prazen, je ne bo. Povzroči pa lahko gastritis in celo čir na želodcu, opozarjajo strokovnjaki.

Črna kava brez vsega lahko pomaga pri hujšanju.
Profimedia

Kako piti kavo, da ta ne naredi škode za naše zdravje?

Jutranja kava vam ne bo škodila, če jo boste pili pravilno. Strokovnjaki svetujejo, da svojo prvo kavico popijete dvajset minut do pol ure po zajtrku. Če je le mogoče, naj bo ta brez dodatkov sladkorja in mleka. Takšna prava kava celo pomaga pri razgradnji hrane in pospeši metabolizem.
Če dnevno popijete več kot eno kavo, vedno pazite, da jo boste pili po obroku. Na tak način bo vašemu telesu prinesla korist. Dokazano je, da kava po kosilu pomaga, da se maščobe iz hrane razgradijo hitreje in prepreči, da bi se nalagale v telesu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta