Pripravite si naravno mazilo za sončenje

L. P. L.
23.07.2019 06:17

Če se radi sončite in vam je všeč zdrava porjavela polt, potem si lahko sami pripravite naravno mazilo za sončenje, ki polepša in porjavi vašo kožo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za še lepšo porjavelost si lahko sami pripravite naravno mazilo.
Profimedia

Če spadate med tiste, ki uživajo na soncu, se radi sončijo in si želijo rjavega odtenka kože, potem si lahko pripravite domače naravno mazilo, ki kožo nahrani in polepša njen videz. Pripomore pa tudi k hitrejši porjavitvi.
Potrebujete:
- dva korenja,
- 130 ml sezamovega olja, 
- nekaj kapljic eteričnega olja sivke.
Korenje najprej dobro očistite in naribate. Dajte ga v steklen kozarec, čez pa nalijte 30 ml sezamovega olja. Zaprete in pustite na temnem tri tedne. Nato precedite in primešajte še 100 ml sezamovega olja. Dodate nekaj kapljic eteričnega olja sivke, pomešajte in hranite v kozarčku dobro zaprto. S pripravkom se lahko mažete pred sončenjem in po sončenju. Olje pomaga tudi pri negi suhe kože.
Tudi oljčno olje pomaga, da hitreje porjavimo, obenem pa nahrani kožo. 
Za pripravo mazila potrebujete:
- oljčno olje,
- jodovo raztopino, ki jo lahko kupite v lekarni,
- korenčkov sok.
Tinktura joda ščiti kožo pred opeklinami, sok korenja pa pospešuje porjavelost kože. Decilitru oljčnega olja dodajte pet kapljic tinkture joda in iztisnjen sok enega korenčka. Dobljeno mešanico dobro premešajte in hranite v kozarčku s pokrovom.
Z naravnim pripravkom se lahko mažete pred sončenjem in med sončenjem. Vaša koža bo lepše porjavela, olje pa jo bo navlažilo in ji vrnilo elastičnost.

Oljčno olje neguje kožo in jo navlaži.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta