Ana Drev je končala kariero: Mislim, da je dovolj ...

STA, M.R.
13.02.2020 13:12

Slovenska alpska smučarka Ana Drev, ki si je lani januarja na treningu veleslaloma v Kronplatzu poškodovala desno koleno, strgala si je sprednjo križno vez, je danes na novinarski konferenci pred 56. zlato lisico uradno naznanila, da je končala kariero profesionalne smučarke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Drev
Andrej Petelinšek

"Danes sem sem prišla sporočit, da sem se odločila za nov korak na svoji življenjski poti. Upala sem, da bom to lahko sporočila doma na Štajerskem, a tako pač je," je uvodoma dejala 34-letna Ana Drev.
"Mislim, da je dovolj in da so pred mano zdaj novi izzivi. Več kot deset let sem nastopala v svetovnem pokalu. Bile so dobre in slabe sezone, sezone, ko sem se poškodovala, ko sem se vračala po poškodbah," se je Drevova spomnila svoje kariere.
Nazadnje se je poškodovala lani januarja. "Ta poškodba je bila res šok. Zelo težko mi je bilo vse predelati, kar se je zgodilo. Med uspešno rehabilitacijo je dozorelo to, da si želim aktivnega življenja tudi po koncu kariere. Vesela sem, da je rehabilitacija potekala tako, kot je, in počasi sem spoznala, da je to to," je pojasnila Drevova. Dodala je, da bi tako odločitev najverjetneje sprejela tudi, če bi bila malo mlajša.

Ana Drev se je pred dvema letoma udeležila olimpijskih iger v Južni Koreji.
Stanko Gruden/sta
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta