(INTERVJU) Glavni trener naših smučark pred Zlato lisico: Ko imam prav in ko nimam, obvelja moja

Bojan Bauman Bojan Bauman
12.02.2020 16:27

Janez Slivnik o prvi sezoni z Meto, Tino, Ano, Marušo ..., z dekleti, ki v tehničnih disciplinah tekmujejo na tekmah za svetovni pokal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Slivnik: "Ko dobro delaš, takrat rezultati ne morejo izostati."
Nebojsa Tejic/sta

Pred to sezono je Janez Slivnik končal več kot desetletno trenersko turnejo v tujih ekipah v svetovnem pokalu in se vrnil domov, tu pa prevzel slovensko žensko reprezentanco za tehnične discipline. Sezona je turbulentna, za zdaj brez pravega preboja, saj nobena od deklet še ni stopila na stopničke za zmagovalke. Takega podviga so nedvomno sposobna, nanj čaka slovenska smučarska javnost. Je realno, da ta preboj doživimo na Zlati lisici?
Z Janezom Slivnikom smo se pogovarjali po enem zadnjih treningov pred veleslalomom in slalomom za zlato lisico. Za Slovenke je to tekma sezone. Slivnik je imel v načrtu nekajdnevni trening na prizorišču nad hotelom Habakuk, zaradi slabih snežnih razmer pa so dekleta nato že trenirala v Kranjski Gori. "Vsi si želimo, da bi tekmo vselej organizirali v Mariboru, na originalnem prizorišču, a vreme ima pri teh stvareh zmeraj zadnjo besedo. Spet imamo slabo zimo, v kateri smo veliko trenirali v Kranjski Gori. Tam nam gredo zelo na roke. Ko potrebujemo treninge blizu doma, nimamo nobenih težav. Nekaj dobrih treningov smo tam v tej zimi že imeli in Kranjskogorčanom se je treba zahvaliti. Vse, kar smo se dogovorili, je bilo izpeljano," pravi Slivnik.
Slovenske smučarke se vedno znova veselijo domačih tekem, zanje je to tekma sezone; posebno v letih, ko ni velikih tekmovanj, svetovnih prvenstev ali olimpijskih iger. S kakšnimi pričakovanji se pripravljate na Zlato lisico?
"Domača tekma prinese dodaten motivacijski naboj. Ko nam pred samim nastopom na tekmi uspe za trening narediti še kak zavoj na progi, je to samo plus. A saj dekleta poznajo teren, tam zanje ni skrivnosti. Ponese jih domača publika. Meta, Tina in Ana so v tej zimi pokazale največ in imajo tudi najvišja pričakovanja. Upam še na dobre pogoje, na fer tekmo, in potem bodo pokazale to, kar znajo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta