Eva Urevc iz karantene: Po najhujšem treningu sem se zbudila povožena

Uroš Gramc Uroš Gramc
21.01.2022 19:20

Eva Urevc še upa, da bo nared za olimpijske igre, Anamarija Lampič pa, da se bosta skupaj borili za kolajno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Ponedeljkova novica, da je Eva Urevc zbolela za covidom, je bila velik udarec za slovensko olimpijsko reprezentanco, saj gorenjska smučarska tekačica na Kitajskem cilja visoko, v paru z Anamarijo Lampič pa je med glavnimi favoritinjami ne le za kolajno, ampak celo za zlato. Sreča je le ta, da bo ekipna preizkušnja bolj proti koncu iger, čez 27 dni, in da si do takrat najbrž še lahko opomore.

"Že od ponedeljka čutim simptome, gre na boljše, vendar še nisem stoodstotna. Nisem v stanju, da bi šla na sneg, itak sem še v karanteni. Treniram doma, ampak po 30 minut, čisto zase. Upam, da bom v parih dneh na 90 odstotkih zmogljivosti in seveda na negativni test, da sploh lahko grem na olimpijske igre," se je slovenskim novinarjem Urevčeva oglasila prek videokonference. Za olimpijski debi se je 26-letnica v zadnjih dneh pripravljala na Rogli.

"Bila sem izolirana ravno zato, da ne bi dobila korone. En dan, preden sem zbolela, je bil najhujši trening. Izvajala sem intervale, počutila sem se odlično, naslednji dan pa sem se zbudila povožena. Forma je bila zelo dobra, a mislim, da mi zdaj to nič ne pomaga," je žalostna tekačica iz Zgornjih Gorij. Vseeno upa, da bo v Pekingu odlično pripravljena stala na startu: "Vsaka stvar je za nekaj dobra. Morda mi telo sporoča, da potrebujem prisilni počitek. Naredila bom vse, da bom v najboljši možni formi. Še imam upanje."

Gorenjski dvojec ni vrgel puške v koruzo, še 27 dni je do ekipnega olimpijskega sprinta.

Epa

Informacija je šokirala tudi njeno partnerico. "Vem, da se je težko vrniti, četudi gre le za prehlad. Ni lahko že, ker ti vse dol pade. Upam, da Eva čim manj izgubi, da dela kakšne vaje, da vsaj miga. Vemo, da bo težko iti na višino, kar je ža tako velika sprememba, šok za telo. Upam, da se bo čim boljše prilagodila, čim manj izgubila in da se bova skupaj borili," je dejala Anamarija Lampič. Zaradi reprezentančne kolegice je zdaj še bolj previdna in bolj prestrašena. "Saj sploh ne ve, kje se je okužila. Pet, šest dni doma pred odhodom na Kitajsko se mi zdi najbolj strašljiv del. Zato se bo treba čim manj družiti, ne hoditi v trgovine, le na trening in nazaj," je načrt Lampičeve. V četrtek se je vrnila z višinskih priprav in nastanila pri mami njenega trenerja in partnerja Boštjana Klavžarja v Logatcu. "Veliko mi jih je reklo, da naj kar na pripravah ostanem, a ne morem biti toliko časa na višini. Zdaj sva na najbolj varnem mestu, pri nas doma je polna hiša (smeh). Vsak dan se testiram, da čim prej izvemo, če se slučajno okužim. Se pa 'merkam', Boštjan vse kljuke razkužuje, jaz pa roke, če karkoli primem. Upam, da zdržim in da bo vse v redu," je razložila Lampičeva, ki na Kitajsko odpotuje v torek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta