Filip Flisar končal kariero: "To ni bila hoja po tankem ledu, ampak hoja po vodi"

A.L., M.D., STA
30.12.2020 13:17
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je končal kariero. Novico je 33-letni tekmovalec v smučarskem krosu sporočil na novinarski konferenci.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

"Odločil sem se, da zaključim profesionalno športno pot," je z značilnim nasmehom na obrazu dejal Filip Flisar in pojasnil odločitev: "Dovolj je bilo vsega. Že čez poletje sem se odločil tako. Željo sem imel, da izpeljem zadnjo, poslovilno tekmo. Zaradi koronakrize so odpadale tekme, želel sem se posloviti v Innichenu, ki je moje priljubljeno prizorišče, nato sem mislil, da bi nastopil na svetovnem prvenstvu, a so ga odpovedali. Naposled sem se odločil, da grem novim zmagam naproti."

{api_embed_photo}620094{/api_embed_photo}

{api_embed_photo}620095{/api_embed_photo}

Kariero je začel kot alpski smučar, tam opozoril nase, a ker mu sistem ni ugajal, je presedlal v prosti slog, kjer se je našel. "To je bila idealna kombinacija. Za smučarki kros moraš biti vrhunski smučar in malo 'fukjen'. V zadnjih 12 sezonah je bilo kar nekaj lepih stvari." Bil je svetovni prvak leta 2015 v Kreischbergu, osvojil je kristalni globus, v svetovnem pokalu je zmagal sedemkrat in sodeloval na X Games v ZDA. "To ni bila hoja po tankem ledu, ampak hoja po vodi," opisuje svojo kariero. Obžaluje le, da ni osvojil olimpijske kolajne: "Žal mi je polfinala v Sočiju, tistega padca. Vsem je bilo jasno, da sem bil takrat pripravljen za olimpijsko medaljo, v dobri dnevni formi sem bil. To je edina trofeja, ki je nimam."

{api_embed_photo}620097{/api_embed_photo}

Še naprej bo delal s svojimi pokrovitelji in širil svoje poslanstvo. "Moj plan je, da še naprej delam s svojimi sponzorji, ki so mi stali ob strani. Z Red Bullom bomo nadaljevali z različnimi adrenalinskimi projekti. Zdaj sem še dovolj mlad in pripravljen, da lahko delam vragolije, ki so mi všeč. Takšni projekti me polnijo. Sodeloval bom tudi z Elanom, delal bom tudi z otroki. Rad smučam, delam vragolije. Z mladimi, bodočimi športniki bi rad delil svoje izkušnje, to je moje poslanstvo. Moja kariera ni bila posuta s perjem, pridelal sem jo z žulji in to bi rad delil z mladimi."

{api_embed_photo}620098{/api_embed_photo}

"Ko bo vsega konec, nas čaka prava čaga v slovo moji karieri," je v svojem slogu dejal ob zaključku novinarske konference. 

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta