(ZGODBE ZLATE LISICE) Uspeh Nataše Bokal: Usluga vrnjena z obrestmi

Uroš Gramc Uroš Gramc
11.02.2020 05:22

Nataša Bokal se je leta 1991 prirediteljem za odločitev, da so se tretjič selili na njeno Gorenjsko, oddolžila z zmago in drugim mestom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
arhiv Večera

Pravo vojno so imeli prireditelji na več frontah ob zadnji Zlati lisici v skupni Jugoslaviji, a na koncu se je izplačala vsaka bitka, saj so odkorakali kot veliki zmagovalci. Tisto z naravo so sicer gladko izgubili, z Mednarodno smučarsko zvezo oziroma njenim funkcionarjem Heinzom Krecekom, ki je tekmi želel seliti v Švico, kar je Večerovim novinarjem sicer zanikal, so jo pa dobili. Menda sta na koncu zmagala športni razum in trdoglavost advokata (Dušana Senčarja), ki je rotil in hkrati grozil z milijonskimi tožbami ... Tekmovanje se je petič selilo, tretjič v Kranjsko Goro. Takrat še niso vedeli, kakšno uslugo so s tem naredili Nataši Bokal, in Škofjeločanka jim je seveda z obrestmi vrnila. S startno številko 47 se je prebila na drugo mesto v veleslalomu, s 16 (ni bila članica prve jakostne skupine) pa celo prvič (in žal edinkrat) zmagala v slalomu. To je bil njen zalet še za srebrno slalomsko medaljo na svetovnem prvenstvu v Saalbach-Hinterglemmu in da je postala prva športnica leta v samostojni Sloveniji!

Nataša Bokal na žrebanju številk leta 2002 v  Mariboru.
Janko Rath
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta