Če nam popolnega nasmeha ni zagotovila narava, nam lahko pomaga znanost

Ravni, beli zobje so skrita želja skoraj vsakogar izmed nas, pika na i urejenega videza, da se bomo lahko ponašali z njimi, pa bo najbrž potreben obisk zobozdravnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Ste se kdaj vprašali, kaj loči povprečno žensko ali moškega z ulice od obrazov s televizijskih zaslonov ali filmskih platen? Oblačila in ličila seveda naredijo svoje, toda še tako perfektna frizura in make up ne moreta prikriti zamaknjenih, rumenkastih ali celo manjkajočih zob, kakršne imamo običajno navadni smrtniki. Seveda s takimi zobmi, dokler so zdravi in opravljajo svojo funkcijo grizenja in žvečenja hrane ter razumljivega govora, ni nič narobe. Toda ravni, beli zobje so skrita želja marsikoga in pika na i urejenega videza.

Priznajmo, redko koga izmed nas je narava obdarila z nasmehom za milijon dolarjev. Brezhibno beli, popolnoma poravnani zobje so tako redki kot štiriperesna deteljica. Toda medtem ko štiriperesnih deteljic ne moremo gojiti, lahko pri zobeh naravi malo „pomagamo“. Dentalna medicina je odkrila načine, kako zobe ne samo pozdravimo, ampak tudi polepšamo. Berite naprej, če si želite izvedeti, kako si lahko s pomočjo estetske stomatologije pričarate nasmeh, ki vam bo dal občutek brezmejne samozavesti in zaupanja vase.

Shutterstock

Slabe zobe lahko polepšamo z zobnimi luskami

Zagorje Zub

Porumenele, zabarvane ali poškodovane zobe, pa tudi zobe nepravilnih oblik ali slabo poravnane lahko zobozdravnik skrije s tako imenovanimi prevlekami, tj. zobnimi luskami ali zobnimi kronami. Obloge iz porcelana so debele le nekaj desetink milimetra, ustvarijo pa za cel kilometer drugačen videz. Ker so tako tanke, jih je skoraj nemogoče razlikovati od naravnih zob, zahtevajo pa minimalno brušenje zobne sklenine. Zato je njihov osnovni namen prikrivanje majhnih nepravilnosti v vidnem območju zob.

Če razmišljate o tovrstnem lepotnem posegu, bo seveda nujen obisk pri zobozdravniku, ki bo presodil, ali ste primeren kandidat za zobne luske in koliko jih potrebujete. Sam poseg brušenja zob in nameščanja lusk je popolnoma neboleč, saj poteka v anesteziji. Luske in krone so izdelane iz porcelana, zato so prilagojene videzu naravnih zob, vendar so veliko bolj odporne proti madežem.

V dentalni kliniki Zagorje zub se trudijo svojim pacientom s storitvami estetskega zobozdravstva zagotoviti popoln nasmeh v vsakem obdobju njihovega življenja.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.