(FOTO) Prikupni kraljevski otroci: Tako ljubka je prihodnost evropskih dvorov

Bonbon Bonbon
19.07.2021 06:00
Na mladih svet stoji, pravijo, in zagotovo to velja tudi za evropske plemiške družine, v katerih je kar nekaj ljubkih princev in princesk.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Njuna lepa poletja na posestvu palače Haga. Švedska princesa Estelle (9) in princ Oscar (5), otroka prestolonaslednice Victorie.
Profimedia

Čas teče in prej ali slej bo na prvo bojno črto stopila mlada generacija, ki bo s seboj prinesla tudi nove ideje, ambicije in poglede na to, kakšna naj bi bila podoba monarhije v novem tisočletju. A najprej ... pustimo jim še nekaj časa, naj uživajo v brezskrbnem otroštvu, poletnih igrah s starši, sestrami in bratci ter v raziskovanju svojega malega svet, ki, glede na to, da jih večina živi v palačah, niti ni tako zelo majhen. Z vsakim leto bo obveznosti in odgovornosti več. Kdo je najmlajša plemkinja, je jasno. To je mala Lilibet Diana Mountbatten Windsor, dojenčica princa Harryja in vojvodinje Meghan.

Zlati družinski trenutki. Mama Kate za fotoaparatom, princ William pa na gugalnici z Georgeem (7), Charlotte (6) in Louisom (3).
Profimedia

Deklica se je rodila v kalifornijski bolnišnici Santa Barbara Cottage, ki je najbližja vili princa in vojvodinje v Montecitu, le kakšnih deset minut vožnje je do nje. Vojvodinja se je odločila za naravni porod, kar v tej bolnišnici stane okoli 12 tisoč evrov, porod s carskim rezom pa je še enkrat dražji. Bolnišnica je zgrajena v španskem kolonialnem slogu in vzbuja zelo domačen občutek, nekatere spominja na razkošen hotel. Vsaka soba ima brezžični internet, monitor in računalniško tipkovnico.

Ljubki kot zgodnje poletje. Španski kronski princesi, prestolonaslednica Leonor (15) in Sofia (14) z družino preživljata poletje na Mallorci.
Profimedia

Ponujajo tudi sobno postrežbo in dostavo hrane, ki je porodnicam na voljo v vsakem trenutku dneva. Ob posteljah so udobni naslanjači in kavči za očete ali druge spremljevalce porodnic. Večina sob ima prostoren balkon, v stavbi je tudi več masažnih kadi za vodno terapijo.

Mali Archie (2) je postal veliki brat in neskončno se že veselimo novih fotografij susseške vojvodske družine.
Profimedia

​Britanska kraljica Elizabeta II. je navdušena nad novico o novi družinski članici. S poimenovanjem Lilibet sta Harry in Meghan počastila Harryjevo babico kraljico, ki ima družinski vzdevek Lilibet. Drugo ime pa sta starša namenila spominu na Harryjevo mater Diano, pokojno valižansko princeso.

Mala navihančka. Princ Jaques (6) in princesa Gabriella (6), dvojčka monaškega kneza Alberta in princese Charlene.
Profimedia

Mala Lili bo zagotovo nekoč očarala svet. Tako kot to počne ljubka princesa Estelle, druga v vrsti za švedski prestol. Upajmo, da je do takrat še daleč. V javnosti se devetletnica odlično znajde. Je prva ženska v švedski zgodovini, ki se je rodila s pravico do prestola, ne da bi jo na nižje mesto v hierarhiji zrinil moški.

Najlepše je v dvoje. Švedska princeska Adrienne (3) in princesa Madeleine, lepa mama treh otrok, uživata v skupnih trenutkih.
Profimedia

​Spoznajmo še nekaj drugih otroških plemiških očarljivcev.

Kako očarljiva družina. Luksemburški princ Felix, žena Claire ter mala Amalia (6) in Liam (4) preprosto obožujejo poletje.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta