Lepotni klepet z Niko Čukur: "Za uspeh čez noč je treba delati veliko let"

Denis Živčec Denis Živčec
29.06.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Pigac

Nika, poletje je tukaj, ampak ko govorimo o ležernosti, običajno ne govorimo o vas. Vedno vas zaposluje kak projekt. Kakšni so kaj trenutno vaši dnevi?

"Sem človek ekstremov in moj moto je: vse ali nič. Tako se lotevam tudi vseh življenjskih projektov. Trenutno me poleg skrbi zase, ki mi je v času covida postala prioriteta, saj sem se naučila, da nič nima tako dobrega okusa kot občutek, da si fit, predvsem zaposluje ustvarjanje dogodkov. Za vse, ki smo dejavni v šovbiznisu je junij enak decembru, vsi bi še pred poletjem priredili zabavo za zaposlene, pred dopustom slavili s poslovnimi partnerji ali osebne praznike, vrstijo se open air dogodki, festivali in zabave. Letos je zaradi dvoletnega mrka še posebno pestro, tako da moji dnevi od ponedeljka do četrtka potekajo v duhu usklajevanja, planiranja in razporejanja osebja, opreme in organizacije nasploh, petek in sobota pa sta rezervirana za prisotnost na dogodkih in reševanje zapletov, ki se pojavijo."

Po sodelovanju v oddaji Vražje dame se vas je prijel tudi vzdevek Vražja Nika. Kakšni so kaj vaši spomini na ta podvig?

"Spomini na oddajo so krasni, spoznala sem ekipo dam, ki nas bo za vedno povezovala skupna dogodivščina in prijateljstvo. Smo zelo različne, kar smo tudi kdaj pa kdaj pokazale, ampak večno bodo ostale moje."

Marko Pigac

Priznati moram, da nas ob spremljanju vaših profilov na družbenih omrežjih zagrabi slaba vest. Tako marljivo in trdo garate za svoj videz. Kaj napaja vašo motivacijo?

"Hmm, vzvodi za motivacijo se spreminjajo skozi čas. Na začetku moje poti k spremembi je bila zgolj želja, da prvih 14 ključnih dni pandemije - takrat sem začela - preživim zdravo, v primerjavi z drugimi nisem pekla kruha in pila alkohola, ampak sem si rekla, da teh 14 dni lahko preživim s solatami, vodo in z veliko športa. Ključnih 14 dni se je potem raztegnilo v dve leti. Vmes sem menjala kar nekaj diet, od keto, LCHF, fitnes, klinične do kivi diete, na koncu se je za edino učinkovito izkazala stara dobra: če je dobro, izpljuni. Poleg tega pa je šport nekaj, kar mi je priraslo k srcu, z vadbo se ukvarjam vsak dan. Tudi tukaj imam obdobja različnih športov - tek, plavanje, kolesarjenje, fitnes, v zadnjem času boks, ki ga treniram pri novonastalem mariborskem klubu Terme Maribor, ki bo svoja vrata za širšo javnost odprl v septembru s posebno vadbo, prilagojeno dekletom, ki jo razvijava s trenerjem Matevžem Levstkom. Predvsem pa mi zagon dajo bonbončki, ki si jih privoščim po treningu in dnevu pravilne prehrane - obisk lepotnega salona Minimal, kjer so mi predstavili LPG-tretmaje, ki zgladijo nepravilnosti na koži, celulit in dodajo koži tonus, ki ga nobena vadba ne more doseči."

Vsakič, ko vas vidimo, ste videti nekoliko drugače. In vedno bolje. Za vami je kar velika preobrazba. Kakšna je bila pot do vaše trenutne, zavidljivo atraktivne forme? Ni skrivnost, da ste izgubili kak kilogram ...

"Veliko dela je bilo narejenega v telovadnici, svoje so naredili tudi pohodi na Pohorje in spremenjen način razmišljanja v kuhinji, saj sem izgubila dobrih 20 kilogramov, ampak jaz pravim: v malenkostih so velike spremembe! Zato nikoli nisem delala skrivnosti iz tega, da se poslužujem prehranskih dodatkov in kozmetičnih lepotnih posegov, pri katerih z aparaturami dosežejo zavidljive rezultate in spremembe videza kože in tkiva ter nekaj, za kar nikoli nisem verjela, da je mogoče - izkoreninjenje celulita do točke nič. Prisegam na LPG, se ga poslužujem dvakrat tedensko, in iz tedna v teden me navdušuje napredek, ki je prej več mesecev stagniral."

Napolnite z motivacijo še nas. Kako je videti vaš dan?

"Mogoče je moja sreča ali pa prekletstvo, da nimam rutine. Včasih sem krivdo valila na to, da nimam časa, da nimam urnika in da se mi zato kopičijo kilogrami. Zdaj sem to obrnila sebi v prid. Ko imam čas ali prosto zgolj uro ali dve, ju izkoristim zase. Skočim na Pohorje ali v lepotni salon, veliko se poslužujem tudi prehranjevalnega načina postenja 8-16, kar pomeni, da jem samo v časovnem oknu osem ur na dan, pa še to maksimalno dva obroka, ki sta beljakovinsko bogata, spijem maksimalno dve kavi na dan, a veliko vode. Prav ta je tista, ki je pomemben košček v mozaiku popolnega videza. Trudim se tudi dovolj spati. Sliši se enostavno, a sem potrebovala dobri dve leti, da sem ponotranjila vse to."

Marko Pigac

S svojimi spletnimi sledilci radi delite tudi nasvete, kako do seksi in zdravega videza. Marsikaj ste preizkusili. Katere sodobne lepotne metode so vas najbolj navdušile?

"Ja, res sem veliko preizkusila, še preizkušam. Čeprav na koncu vidiš, da najbolje funkcionirajo modrosti naših babic. Predvsem pa spoznanje, da je zdravo in lepo življenje zelo dolgočasno, saj moraš dovolj spat, dovolj telovaditi in malo jesti, ne sme se zalomiti, ne greš potem ven na deset pijač, hamburger in v posteljo šest ur kasneje kot običajno. Ne ne."

Samo s športom in zdravo prehrano želenega rezultata vedno ne dosežemo. Kako si še pomagate?

"Kot sem ze večkrat povedala, se poslužujem prehranskih dopolnil in kozmetičnih lepotnih tretmajev. Najbolj me je prepričal LPG, tukaj se dela na čisti fiziki in s pravim pristopom izboljšaš tonus kože. Tako praktično izničiš celulit, seveda če spiješ dovolj vode."

Prijazno vas gledamo in prosimo za pet trikov Nike Čukur za lepoto in dobro počutje.

"Ahhh, nasvete in trike lahko stresam iz rokava. Kaj vse sem se na tem popotovanju naučila o sebi, drugih, predvsem pa o tem, kako drugi dojemajo mene. Zanimivo, da sem še vedno ista oseba, ampak odnos okolice pa se je spremenil za 180 stopinj. Lahko je pametovati drugim v stilu 'veš, kaj bi ti mogo ...'. Moj trik je, da uživaš v življenju, da si najdeš šport, ki te veseli, in način prehrane, ki ti ustreza, in da se sprijazniš s tem, da moraš biti kdaj tudi lačen. Hkrati si izbereš tudi dan, ko lahko poješ, kar želiš. Da se sprijazniš, da imaš vsak dan 'muskelfiber' od športa, ampak da ga imaš kdaj tudi zato, ker si preplesal noč. Predvsem pa svetujem, da uživaš v potovanju in se ne ženeš samo za ciljem. Da žanješ male zmage in da se zaveš, da je za uspeh, ki pride čez noč, treba veliko let trdo delati."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta