Nič čudnega, da vas vedno znova opeče: Delate pri nanašanju kreme za sončenje tudi vi to pogosto napako?

Bonbon Bonbon
23.06.2023 07:51

Tudi najbolj kakovostno kremo ali olje za zaščito pred sončnimi žarki je potrebno nanesti pravilno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Še tako kakovostna krema za sončenje nas ne bo ubranila pred nevarnimi posledicami sonca, če je ne bomo na kožo nanesli, kot je treba. Osredotočiti se moramo predvsem na obraz in dekolte, trebuh, roke, hrbet in noge. Najprej odmerimo pravilno količino kreme oziroma olja. Da bi vedeli, kakšna je pravilna količina kreme, da z njo namažemo določen del telesa, je pomembno, da je naša dlan prekrita s kremo oziroma oljem.

Odnos med materjo in hčerjo zna biti zelo težaven.
Profimedia

Glede na teksturo izdelka, naj gre za kremo, mleko, mleko v pršilu ali olje v pršilu, ga nanesite v količini ustreznega števila brizgov. Pri tekočem mleku je dovolj nekaj enakomerno razporejenih brizgov. Tako boste zagotovili enakomerno prekritost kože. Razmažemo z lahnimi gibi, ne pritiskajte na kožo, saj je pomembno, da zaščitni filter ostane na površju.

Profimedia

Ne glede na to, kako močen zaščitni faktor uporabljate, je priporočljivo, da zaščito obnovite vsaj vsaki dve uri. Tudi takrat, ko ste pod sončnikom. Zaščito je treba obnoviti, ko pridete iz vode.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta