Podočnjaki, tudi ko niste bili na zabavi. Kako jih zakriti?

06.09.2021 06:00
Najpogosteje razlog za utrujeni videz ni ponočevanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pogosto jih nasledimo, zaradi stresa pa postanejo še bolj opazni. Ker postaja koža z leti tanjša in bolj prozorna (za 6 odstotkov v desetih letih), postanejo podočnjaki bolj vidni. Na področju okrog oči je cirkulacija naravno počasnejša, ker je koža tanka, pa so bolj vidne tudi kapilare. Ljudje, ki so nagnjeni k alergijam, imajo okoli oči več temnega pigmenta.

Če ne želite, da na vašem obrazu prevladujejo podočnjaki, imate samo eno možnost: uporabljajte tekoči korektor zoper podočnjake s pigmenti, ki odbijajo svetlobo. Takšen korektor je videti naraven in se ne kopiči v gubicah. Zelo koristne so tudi kreme z ekstrakti, ki pospešujejo cirkulacijo, na primer na bazi bukve, bršljana ali divjega kostanja.

Image: 53942982, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: yes, Credit line: Profimedia
Profimedia

Tudi otekline nastanejo zaradi zadrževanja tekočine pod tanko kožo vek in niso vedno rezultat burne in neprespane noči. Otečene oči so pogosto posledica suhega zraka, na primer v pisarni ali v hotelskih sobah. Nastanejo lahko tudi zaradi preveč spanca, saj predolgo ležanje zmoti pretok in razpored limfe. Otekline bodo izginile po uporabi krem, ki hladijo in pomirjajo ter s tem zmanjšujejo otečenost. Najpogostejša sestavina takšnih preparatov so snovi naravnega izvora, kot so ginko, kofein, kumarice, aloe vera in kvas. Če imate kronično otečene oči, poiščite pomoč pri zdravniku.

Profimedia

Za popolno nego kože okrog oči so zelo koristne kreme, ki hkrati preprečujejo nastanek gubic, podočnjakov in oteklin. Dobre so tudi maske v obliki obližev, ki kožo hladijo in dajejo vidne rezultate. Ne glede na to, za kateri preparat ste se odločili, četudi je dermatološko testiran, nikoli ne sme zaiti v oko ali na rob veke. Če nosite kontaktne leče, je potrebna še dodatna previdnost.

Ali se torej splača investirati v drago kremo za kožo okrog oči? Da, vendar bodite pri izbiri previdni. Če imate občutljivo kožo, izberite kremo z enostavnimi sestavinami in z manj aktivnimi snovmi, ki delujejo ciljno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta