Poglejte na nohte: Lise, pike in druge nepravilnosti razkrivajo, česa vam primanjkuje

Bonbon Bonbon
16.08.2022 06:00

Ste vedeli, da včasih zadostuje že pogled na vaše nohte, da izveste, kako zdravo je vaše telo? Ja, nohti lahko razkrivajo celo vrsto bolezenskih stanj. Navajamo vam nekaj najpogostejših. Nikar jih ne prezrite.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Krhki nohti

Če so vaši nohti krhki in lomljivi, je to lahko znak, da vam primanjkuje železa ali vitamina B. Obisk osebnega zdravnika ne bo odveč.

Suhi nohti

Če ste opazili tudi suho kožo in povečanje telesne teže, imate lahko težave s ščitnico.

Customer washing their nails in warm water,Image: 207013045, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no
Wavebreak Media Ltd

Rumene pike

Pogosto nakazujejo glivično okužbo, še posebej, če jih opazite na prstih na nogah. Lahko gre tudi za obliko kožne bolezni.

Rjave ali črne lise

Po vsej verjetnosti gre za znake fizične poškodbe nohtov, v zelo redkih primerih tudi za melanom. Če niste prepričani, da so lise posledica udarca, vam svetujemo obisk dermatologa.

Girl, 14 filing nails,Image: 295477396, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes
Nick Dolding

Rumeni nohti

Nohti največkrat porumenijo zaradi laka za nohte, če tega ne uporabljate, mogoče kažejo na sladkorno ali pljučno bolezen.

Bele lise

Velika verjetnost je, da vam primanjkuje cinka. Če se stanje po enem mesecu jemanja tega minerala ne izboljša, so lise lahko tudi posledica nekdanjih poškodb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta