(RECEPTI) Kokos je preprosto seksi: Privoščite si doma malo eksotike

Bonbon Bonbon
26.02.2022 06:00

Ponujamo vam nekaj receptov, ki si jih lahko privoščite s kokosom. Pa dober tek!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kokosova torta
Profimedia

Kokosova torta

Sestavine za sacherjevo maso: 12 dag masla, 4 dag sladkorja v prahu, 12 dag jedilne čokolade, 4 rumenjaki, 5 beljakov, 16 dag sladkorja, 12 dag moke. Za kremo: 6,5 dl mleka, 18 dag kokosove moke, 9 dag sladkorja, 3 dag jedilnega škroba, 6 listov želatine, 1 dl kokosovega likerja, 3,5 dl sladke smetane- In še: marmelada za premaz, kokosovi kosmiči za posip, papir za peko

Sacherjevo maso pripravimo tako, da penasto umešamo maslo s sladkorjem v prahu in z rumenjaki. Jedilno čokolado zmehčamo in vmešamo v masleno zmes. Beljake stepemo s sladkorjem v trd sneg. Skupaj z moko ga vmešamo v maso. Sacherjevo maso vlijemo v tortni model in pečemo 50 minut pri 180 stopinjah. Medtem ko se biskvit peče, naredimo kremo. Mleku dodamo kokosovo moko in hitro zavremo. Dodamo jedilni škrob in sladkor. Želatino namočimo v vodi, jo nato ožmemo in vmešamo v toplo maso. Dodamo še kokosov liker, premešamo in pustimo, da se masa ohladi. Nato sladko smetano rahlo stepemo in vmešamo v kokosovo maso. Ohlajen sacherjev biskvit prerežemo na dve plošči. Na spodnjo namažemo kremo in pokrijemo z drugo ter rahlo pritisnemo. Po vrhu namažemo toplo marmelado in potrosimo kokos.

Tajska kokosova juha
Profimedia

Tajska kokosova juha

Sestavine: kokosovo maslo, česen, sol, na koščke narezan piščanec, narezani šampinjoni, kokosovo mleko, kari

Na kokosovem maslu rumeno ocvremo na drobno narezan česen. Dodamo malo vode in malo soli, nato pa kokosovo mleko, kari in na koščke narezanega piščanca ter narezane šampinjone. Kuhamo tako dolgo, da je meso mehko. Po okusu lahko dodamo tudi malo sladkorja in kravjega mleka.

Ocvrt mango v kokosovi moki
Profimedia

Ocvrt mango v kokosovi moki

Sestavine: 2 manga, 3 kokošja jajca, 15 g kokosove moke, sončnično olje

Mango olupimo in meso odstranimo od koščice. Narežemo ga na tanke rezine. Jajca stepemo in v njih povaljamo rezine manga. Nato jih povaljamo še v kokosovi moki. Mango ocvremo v vročem olju. Pečene rezine odcedimo na papirnati brisači.

Domači bounty
Profimedia

Domači bounty

Sestavine: 1,5 dl mleka, malo ruma, 1 jajce, vaniljev sladkor, 2 žlici sladkorja, 6 žlic moke, 1 žlička pecilnega praška, 140 g kokosove moke ali kosmičev, 10 dag čokolade s čim več kakava

Pečico segrejemo na 180 do 190 stopinj Celzija, pekač pa obložimo s papirjem za peko. Stepemo jajce, dodamo mleko, vaniljev sladkor in sladkor. Vmešamo moko s pecilnim praškom in kokosovo moko. Zmes damo v pekač in pečemo približno 30 minut, dokler pecivo ne postane čvrsto in zlato rjavo. Pecivo nekaj minut hladimo, nato ga razrežemo na poljubno velike kose. Počakamo, da se do konca ohladi. Nato čokolado stalimo nad vodno paro, kose bountyja pa ločimo med seboj. Vsak košček posebej pomakamo v čokolado in pustimo, da se strdi (najbolje čez noč).

Kokosov sladoled
Profimedia

Kokosov sladoled

Sestavine: 50 g kokosove moke, 800 ml kokosovega mleka, 100 g sladkorja

Vse sestavine damo v lonec in postopno segrevamo, dokler se sladkor ne stali in kokosova moka napije (sestavini ne smeta zavreti). Ohlajeno mešanico zlijemo v aparat za sladoled.

Mleko iz kokosove moke
Profimedia

Mleko iz kokosove moke

Sestavine: 50 g kokosove moke, 120 ml mleka, 120 ml vode

Iz kokosove moke pripravimo mleko tako, da kuhamo kokosovo moko v razredčenem kravjem mleku: 50 g moke prelijemo s 120 ml mleka in s prav toliko vode.

Ko je zmes tik pred vretjem, odstavimo, počakamo, da se ohladi, in prelijemo v sekalnik. Mešamo minuto ali dve in precedimo skozi gazo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta