Savnanje ima podoben učinek kot tek na pet kilometrov

05.10.2021 06:00
Pri savnanju se iz telesa odstranijo toksini, kar na celičnem nivoju spodbudi delovanje vseh organov in sistemov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rene Knapic

"Tisti dan, ko se savnaš, se ne boš postaral," pravi ljudska modrost. Redno savnanje razstruplja telo, krepi imunski sistem, zagotavlja zdravje in odlično počutje. Ste že preizkusili savnanje v fitobočki, mini savni iz sibirske cedre? Le 15 minut vsakodnevnega savnanja v fitobočki učinkovito pomaga v boju proti stresu in kronični utrujenosti, napetosti v mišicah in bolečinah v sklepih, čezmerni teži in celulitu, boleznim dihalnih organov (bronhitis, astma, pljučnica), oslabljenemu imunskemu sistemu, hormonskemu neravnovesju (uravnavanje delovanja ščitnice in trebušne slinavke) in še vrsti drugih neželenih zdravstvenih stanj. Mini savno lahko uporabljate v spalnici, kopalnici, dnevni sobi ali na pokriti terasi. S savnanjem v fitobočki boste vsak dan povezani z naravo, les sibirske cedre pa bo čistil zrak in vaš dom polnil s čudovitim vonjem.

Rene Knapic

Savnanje ima podoben učinek kot tek na pet kilometrov, pri katerem človek izgubi približno pol kilograma telesne teže. Testna študija je pri skupini 80 žensk, ki so imele od 20 do 30 odstotkov odvečne teže, pokazala, da se je teža pri 62 odstotkih normalizirala že po desetih savnanjih v fitobočki, pri ostalih pa po dvajsetih. Pri savnanju v fitobočki se iz telesa odstranijo toksini, kar na celičnem nivoju spodbudi delovanje vseh organov in sistemov, metabolizem se normalizira, koža se očisti, postane elastična, mehka in nežna, poveča se odpornost organizma, povečano je tudi izločanje endorfinov ali hormonov sreče, kar prispeva k odličnemu počutju. Sibirska cedra ima med narodi Sibirije simbol zdravja, moči in dolgoživosti. Slovi po ogromni vsebnosti fitoncidov, ki imajo pri savnanju v fitobočki glavni zdravilni in terapevtski učinek. Pri nekaterih zdravstvenih težavah v izparilnik lahko dodajamo tudi eterična olja ali čaj iz različnih zelišč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta