Triki, ki povečajo ali pomanjšajo: Z ličenjem lahko svoj obraz zelo spremenite

Bonbon Bonbon
23.11.2021 06:00

Koža modrookih vsebuje več rdečega pigmenta, zato se ji podajo toplejše barve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ličenje je staro že skoraj toliko, kot je staro človeštvo, saj so se tako ženske kot moški že v pradavnini zaljšali na najrazličnejše načine. Vsako leto kozmetični strokovnjaki pripravijo nove modne smernice ličenja, ki ga prilagajajo aktualnim modnim smernicam v oblačenju, vendar vizažisti kljub temu svetujejo, da so pri izbiri kozmetičnih sredstev od modnih smernic pomembnejši naša polt in barva oči, pa tudi nekaj majhnih trikov, s katerimi poudarimo tisto, kar je na nas lepo, in skrijemo tisto, česar ne želimo izpostaviti.

Profimedia

Najpogostejše so rjave in modre oči - imetniki prvih imajo običajno temnejšo polt, njihova koža pa vsebuje veliko rumenega pigmenta. Zato vizažisti priporočajo, da rjavooke ženske uporabljajo hladnejše tone: rumene ali modre, izjema naj bi bile obrvi, pri katerih pridejo toplejše barve bolj do izraza kot rdečkasti ali rjavi odtenki.

Koža modrookih vsebuje več rdečega pigmenta, zato se ji podajo toplejše barve. Nasprotno je pri obrveh, kjer so zaželeni hladnejši odtenki. Kar se ličenja tiče, so "hvaležne" zelene oči, saj lahko zanje uporabimo katerokoli barvo. Oči dobijo večjo globino, če jih poudarimo s svetlo barvo, dodaten učinek pa dobimo, če trepalnice premažemo z modro maskaro. Velike oči zmanjšamo, če jih obrobimo po notranjem robu.

Profimedia

Tudi ustnice lahko optično povečamo ali pomanjšamo. Čeprav so trenutno modne velike ustnice, je možno, da vam takšne niso všeč in vas prevelika polnost moti. Izogibajte se temnim in svetlim barvam ter glosom in šminkam, ki dajejo "moker" videz. Ustnicam dajejo nevtralen videz nežna roza ali druge pastelne barve, ki niso vpadljive. Vendar je treba majhne ustnice našminkati v celoti, sicer bodo videti manjše, kot so v resnici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta