Zakaj so moški z vonjem po grenivki videti 6 let mlajši? Koliko trepalnic imamo? Ta dejstva vas bodo osupnila

Bonbon Bonbon
24.03.2022 06:00

Na dan izgubimo do sto las, v zimskem času jih izpade še več. Človeško telo v sebi skriva nekaj zelo zanimivih številk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kožne celice se obnovijo v 28 dneh. Ko je koža izsušena in pusta, naredite piling. Tako jo nahranite in odstranite odvečne kožne luske. Izdelki z morsko soljo in jojobinim oljem delajo čudeže, za obraz pa zmešajte sladkor in olje naravne pridelave.

Moški z vonjem po grenivki so videti šest let mlajši, je odkril ameriški raziskovalec vonjev Alam Hirsch, ki nekatere vonje označuje za osrečevalce in spodbujevalce razpoloženja. Zato se popršite z agrumi - počutili se boste sveže in preplavila vas bo volja do življenja. Lahko si omislite tudi losjon ali dezodorant.

Privoščite si sedem dni dopusta za obraz. Ko je koža izsušena, vzdražena ali izčrpana, potrebuje sedemdnevno intenzivno kuro s koncentriranimi obnovitvenimi snovmi v ampulah. Uporabite pripravke iz koruze in granatnega jabolka, ki do 40 odstotkov povečajo njeno vlažnost.

Nič dlje kot 30 minut se lahko zadržujete na soncu. Opozoriti je treba tudi, da je zimsko sonce prav tako močno kot poletno. Najbolje, da si zjutraj nanesete dnevno kremo z UV-zaščito.

Imamo 420 trepalnic. Če želite kakšno več, si lahko pomagate z maskaro, ki spodbuja rast. Aminokislina arginin jih krepi, vitamin B5 pa spodbuja obnavljanje. Seveda s posebno maskaro lahko povečate tudi učinek gostote.

Profimedia

Na dan izgubimo do sto las, v zimskem času jih izpade še več. Podobno se dogaja živalim, ko menjajo dlako, zato ni razloga za skrb. Lasišču lahko kljub temu pomagate in spodbudite rast las z intenzivnim tretmajem enkrat tedensko. Pomagajo tudi izdelki za oblikovanje pričeske s posebno mešanico polimerov.

Milijon kilometrov običajno v življenju brez težav prehodimo. Zato stopalom privoščite kopel. Posebno blagodejna bo, če vodi dodate olje agrumov in si po koncu še zmasirate stopala. Negujete jih lahko s pripravki z avokadovim oljem in ureo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta