Decembrsko Celje: Zavod zadovoljen, ponudniki tudi

Rozmari Petek Rozmari Petek
24.01.2024 07:00

Anketa med gostinci in prodajalci v Pravljičnem Celju: lokacija stojnic ni optimalna, menijo ponudniki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rozmari Petek

Skoraj mesec dni po zaključku decembrskega dogajanja v knežjem mestu je Zavod Celeia Celje analiziral podatke ankete, ki so jih izvedli med gostinci in ponudniki daril na sejemski stojnici, poimenovani Zakladnica daril. Vsi štirje gostinci so zadovoljni z obiskom in prodajo. Trije s ceno najema prostora niso ne zadovoljni ne nezadovoljni, eden pa je tudi s tem povsem zadovoljen. Trije menijo, da je bil splošen obisk in obisk med tednom večji, v enakem odstotku so opazili tudi porast obiskovalcev iz drugih slovenskih krajev. "Nihče glede navedenih trditev ni izrazil nestrinjanja. Vsi ponudniki gostinskih storitev so pripravljenih sami organizirati dogodke, ki bi pritegnili obiskovalce. Dva to dejansko že počneta. Vse anketirane tudi zanima sodelovanje v prihodnje," so rezultate povzeli v Zavodu Celeia Celje.

Deljena mnenja glede odpiralnega časa

Najemniki prazničnih hišk, ki lahko te najemajo zastonj (pa še za okrasitev poskrbi Zavod Celeia), se niso v celoti odzvali povabilu za anonimno izpolnitev ankete. Odzvala se jih je le dobra polovica. Od teh jih je spet dobra polovica (60 odstotkov) zadovoljna s sejmom in obiskom, so pa povsem deljena mnenja glede odpiralnega časa. "Pričakovano je najnižja stopnja strinjanja vezana na lokacijo - 80 odstotkov anketiranih meni, da ta ni ustrezna, jih je pa kljub temu 40 odstotkov zaznalo večji obisk kot v preteklosti. Kar 80 odstotkov vprašanih sodelovanje v Zakladnici daril zanima tudi v prihodnje. Nihče ni odgovoril, da ga sodelovanje ne zanima," povzema rezultate evalvacijskega vprašalnika med sodelujočimi v Zakladnici daril direktorica Zavoda Celeia Celje Maja Voglar, ki, kot še oddaja, rezultate ankete razume kot potrditev, da so na pravi poti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta