(FOTO) 13-letnik v Šmartinskem jezeru ujel več kot dva metra velikega soma

A.L.
20.07.2023 11:30

Na ribolov družina hodi po celi Sloveniji, največkrat ribarijo v Račah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ervin Matevžič

"13-letni Amadej Matevžič s Frankolovega, ki se že šest let ukvarja z ribolovom, je bil kar velik boj s skoraj 90-kilogramskim somom. Na Šmartinskem jezeru sta se z očetom Ervinom namreč kar eno uro in pol borila s tem ogromnim somom, naposled pa sta ga le uspela spraviti na suho," danes poroča portal 24ur.

Ervin Matevžič

Za meritev sta poklicala gospodarja tamkajšnje ribiške družine Dominika Zlodeja, ki je ocenil, da je som dolg 2,46 metra, predvidevajo pa, da je bil težek okoli 90 kilogramov ali več. Po merjenju sta soma izpustila nazaj v jezero. 

Na ribolov družina hodi po celi Sloveniji, največkrat ribarijo v Račah, je poudaril njegov oče, krapa pa največkrat lovijo na Šmartinskem jezeru. Kot je dodal, si je tudi sam želel ujeti tako velika soma, do zdaj pa je ujel "le tri, manjše od enega metra".

Ervin Matevžič

Som je sicer ena največjih sladkovodnih rib, v dolžino pa lahko zraste tudi do tri metre in tehta do 150 kilogramov. Priljubljena ribolovna vrsta je med ribiči predvsem zaradi svojega plenilskega načina življenja in velikosti, ki jo doseže, še piše 24ur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta