Laskavi naslov za knežje mesto: Celje lepše kot Ljubljana in Koper

Rozmari Petek
14.11.2023 16:00

Laskavi naziv najlepše urejenega in gostoljubnega večjega mesta je šel Celjanom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Grušovnik

Turistična zveza Slovenije je ob Dnevih slovenskega turizma razglasila prejemnike letošnjih priznanj tradicionalne akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna. Laskavi naziv najlepše urejenega in gostoljubnega večjega mesta v državi je pripadel Mestni občini Celje, ki je v končnem izboru ugnala preostala finalna nominiranca, Ljubljano in Koper.

Nagrada je namenjena vsem Celjankam in Celjanom

"Turizem smo ljudje in nagrada, ki smo jo prejeli, je namenjena vsem Celjankam in Celjanom, ki to mesto delajo urejeno, prijazno in gostoljubno. Verjamem, da so prav občani s svojo odprtostjo tisti najpomembnejši element, ki močno vpliva na počutje gosta in na vtis, ki ga bo obiskovalec mesta odnesel domov," je ob tem dejal celjski župan Matija Kovač.

Celjska občina je to priznanje prejela drugič

"Priznanje Turistične zveze Slovenije razumemo kot potrditev, da se naše aktivnosti in prizadevanja na turističnem področju odvijajo v pravo smer. Uresničujemo jih v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, ki skrbi za izvajanje turističnih aktivnosti, gostinskimi in turističnimi ponudniki, obema muzejema, Tehnoparkom Celje, Celjskim mladinskim centrom, Slovenskim ljudskim gledališčem Celje ter drugimi javnimi zavodi, podjetji, organizacijami, društvi in ožjimi deli lokalne skupnosti. Ob tem bi še posebej izpostavil prispevek naših javnih podjetij Zelenice in Simbio, ki vsakodnevno skrbita, da je naše mesto čisto, urejeno ter prijazno za bivanje in obisk," je povedal Kovač. Celjska občina je to priznanje prejela drugič. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta