Prvomajsko vzdušje s kresovi spet tu

Larisa Jeknič Larisa Jeknič
30.04.2022 05:30

Po obdobju epidemije covida-19 spet množične javne prireditve - kresovanja in prvomajski shodi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bilo včasih ob Velenjskem jezeru.
Matej Vranič

Na Špici ob Savinji v Celju bo danes od 20. ure naprej v organizaciji Kajak kluba Nivo Celje že 30. kresovanje. Goste bo animirala skupina Rainbow. Na sam praznik dela, v nedeljo, 1. maja, pa bo prvomajsko druženje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (OO Savinjska) na Celjski koči, ki je že kultno znana po prvomajskih pohodih. Za glasbeni program bosta skrbela ansambel Aplavz in Pihalni orkester Celje.

Tudi v Štorah ne bo manjkalo zabave. V športnem parku Lipa se bo kresovanje začelo ob 19. uri, občinstvo pa bosta zabavala pihalni orkester štorskih železarjev in skupina JUHU glasbeni mix. Dogajalo se bo tudi 1. maja na Domu na Svetini, kjer bodo kuhali prvomajski golaž, za glasbo pa bosta ponovno skrbela omenjeni orkester in skupina.

Najbolj pestro bo verjetno v Velenju. Kresovanje bo potekalo na Belem dvoru na Gorici, kjer bo ob 20.30 zaigral Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ob 21. uri pa bo zbrane nagovoril župan Peter Dermol. Na praznik dela bodo od 5.45 dalje na dvanajstih lokacijah po Velenju odmevale tradicionalne prvomajske budnice. Ob 7.30 bodo člani Pihalnega orkestra Premogovnika zaigrali na Titovem trgu, kjer jih bo pozdravil župan. Ob 8. uri vabijo na pohod, ki se bo začel na Titovem trgu in nadaljeval na Graško goro, kjer bo ob 11. uri sledilo tradicionalno prvomajsko srečanje na športnem igrišču. Slavnostni govornik bo spet župan Dermol, slavnostni nagovor v imenu sindikatov pa bo imel tudi predsednik društva Delavska svetovalnica Goran Lukić. Na občini pa so pripravili še nagrado za prvih 30 obiskovalcev, mlajših od 20 let, ki bodo osvojili Jesenjakov vrh na Graški gori. Podarili jim bodo brezplačno vstopnico za majski koncert skupin Joker Out in Siddharta na Visti. Za vse udeležence prvomajskega srečanja bo na voljo tudi brezplačen avtobusni prevoz vsake pol ure od 8. ure dalje iz Velenja in ob 9. uri iz Šoštanja. Odhodi avtobusov z Graške gore pa bodo med 13. in 17. uro. (lj)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta