V knežje mesto prihaja olimpijski festival

Gordana Possnig Gordana Possnig
31.07.2024 06:00

Olimpijski festival Pariz 2024 bodo na Letnem kopališču Celje gostili danes in jutri. Več bo športnih izzivov, ki jih v sodelovanju s celjskimi športnimi društvi pripravlja regijska pisarna OKS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski letni olimpijski bazen bo danes in jutri popoldne gostil olimpijski festival 
Jure Kravanja

Olimpijski duh, ki pooseblja vrline, kot so vztrajnost, pogum, spoštovanje in prijateljstvo, bo tudi med tekmovanju v Parizu – v maju so že gostili slovensko baklo – preplavil tudi Celje. Regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS-ZŠZ) v sodelovanju z Mestno občino Celje, družbo ZPO Celje in celjskimi športnimi društvi organizira Olimpijski festival Pariz 2024, ki ga bodo na Letnem kopališču gostili danes in jutri.

Olimpijski festival, ki bo po več slovenskih krajih z neposrednimi prenosi iger in spremljajočimi dogodki prinesel olimpijsko vzdušje in spodbujal športne navdušence k navijanju, bo v Celju potekal na letnem kopališču. Na tem priljubljenem športnem prizorišču bodo lahko 31. julija in 1. avgusta naše olimpijske junake skupaj spremljali preko velikega televizijskega zaslona, hkrati pa se bodo lahko obiskovalci kopališča oba dneva tudi sami preizkusili v različnih športih. 

Športni izzivi, ki jih v sodelovanju s celjskimi športnimi društvi pripravlja regijska pisarna OKS-ZŠZ, so plezanje na plezalni steni, curling, namizni tenis, rokomet, badminton, košarka na vozičkih, skoki na veliki prožni ponjavi, veslanje na trenažerjih, judo in odbojka na mivki. Najbolj pogumne po besedah organizatorjev čakajo tudi praktične nagrade.

Poletni olimpijski festival bo torej dogajanje na celjskem bazenu popestril dvakrat, in sicer danes, v sredo med 15. in 20. uro ter jutri 15. in 19. uro. Danes bodo lahko lahko tako obiskovalci skupaj navijali za moško rokometno reprezentanco, ki jo čaka dvoboj s Švedsko, obetajo se tekmovanja v judu, jadranju, na sporedu bodo tudi številne druge košarkarske in nogometne tekme. Zanimivo dogajanje bo v Parizu tudi v četrtek, ko bodo potekala tekmovanja v plavanju, jadranju, odbojki.

Slovenijo na olimpijskih igrah v Parizu zastopa najštevilčnejša reprezentanca doslej. Člani olimpijske delegacije so tudi trije člani atletskega društva Kladivar Celje Klara Lukan, Tina Šutej in Matic Ian Guček, trije celjski rokometaši Tilen Kodrin, Blaž Blagotinšek in Urban Lesjak ter dve celjski rokometašici Alja Varagić in Nataša Ljepoja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta